Στον Εισαγγελέα η υπόθεση Folli Follie – Ανησυχία εκφράζει η Fosun

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον Εισαγγελέα η υπόθεση Folli Follie – Ανησυχία εκφράζει η Fosun

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Folli Follie καθώς η υπόθεση που ξεκίνησε από μια έκθεση του αμερικανικού κερδοσκοπικού fund Quintessential Capital Management περνά όπως φαίνεται στα χέρια του Εισαγγελέα. Την ίδια ώρα η κινεζική Fosun ως δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Folli Follie εκφράζει μέσω πηγών την ανησυχία της για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση, χθες Τετάρτη, να εγκαλέσει τον όμιλο της Folli Follie με τις κατηγορίες της παρεμπόδισης Ελέγχου και της άρνησης παροχής οικονομικών στοιχείων. Μετά την κατάθεση της έγκλησης τον λόγο θα έχει ο Εισαγγελέας ο οποίος θα αποφασίσει το αν θα ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της διοίκησης της εταιρείας.

Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έρχεται καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η εταιρεία δεν έδωσε τα ζητούμενα στοιχεία σχετικά με τα ταμειακά της διαθέσιμα. Για αυτό τον λόγο εξάλλου ανεστάλη την Παρασκευή και η διαπραγμάτευση των μετοχών της Folli Follie στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εν μέσω αυτών των εξελίξεων πηγές κοντά στη Fosun αναφέρουν ότι τα στελέχη του ομίλου εκφράζουν «βαθιά ανησυχία» και ζητούν από τις δικαστικές και εποπτικές αρχές την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ώστε να προστατευτούν τα συμφέροντα των μετοχών της μειοψηφίας όπως η Fosun

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως η Fosun έχει λάβει σειρά μέτρων που προβλέπονται από τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης προκειμένου να ενημερωθεί από τη διοίκηση για τις εξελίξεις. Δεν αποκλείεται δηλαδή να ζητήσουν έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών της εταιρείας.

H Fosun δεν έχει λάβει καμία απάντηση στο έγγραφο ερωτημάτων (enquiry letter) που απέστειλε στη διοίκηση της Folli Follie πριν από δύο εβδομάδες ζητώντας άμεσα εξηγήσεις και διευκρινήσεις για τις καταγγελίες του QCM. Ο κινέζικος όμιλος πρότεινε σε μετόχους και δυνητικούς επενδυτές να είναι προσεκτικοί στον χειρισμό των μετοχών της εταιρείας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider