Ο Μασούτης στην Αττική και… «όπου υπάρχει ανάγκη»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ο Μασούτης στην Αττική και… «όπου υπάρχει ανάγκη»

Επεκτείνουν το πρόγραμμα κοινωνικής υποστήριξης τα super market Μασούτης, μαζί με την επέκταση του δικτύου τους στην Αττική.

Συνεχίζοντας τη συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. διευρύνει το πρόγραμμα «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη», για την ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Το πρόγραμμα προσφέρει από τον Μάρτιο του 2017, βοήθεια σε οικονομικά ευάλωτες οικογένειες,που ζουν στα όρια της φτώχειας. Μέχρι σήμερα έχουν προσφερθεί πάνω από 850.000 μερίδες φαγητού, σε 1.100 οικογένειες στην Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, τις Φέρες, την Χαλκίδα και τα Γιάννενα.

Πέρα από τη συνεργασία με την «Αποστολή» η εταιρία αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανακούφιση ανθρώπων της τρίτης ηλικίας αλλά και των παιδιών που βρίσκονται σε κοινωνικές δομές.Έτσι, σε περισσότερες από 23 στέγες γερόντων σε ολόκληρη τη χώρα και περισσότερα από 25 ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά, η Μασούτης διανέμει είδη πρώτης ανάγκης καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τις ανάγκες των φιλοξενούμενων βελτιώνοντας τις καθημερινές συνθήκες διαβίωσής τους.

Ακόμα, η εταιρεία τα τελευταία 5 χρόνια βρίσκεται δίπλα στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου και στηρίζει έμπρακτα το ίδρυμα που στεγάζει περισσότερα από 75 παιδιά στις εγκαταστάσεις του καλύπτοντας σταθερά τις βασικές ανάγκες του.

Επιπλέον, δύο φορές το μήνα μεγάλα φορτηγά της Μασούτης τροφοδοτούν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Αγάπης των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού, Παύλου Μελά, Θέρμης και Λήμνου υποστηρίζοντας έτσι εκατοντάδες άπορες οικογένειες.

Με στόχο να εμπνεύσουν χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές, αλλά και να χτίσουν παιδικές αναμνήσεις ζωής, η Μασούτης και η Henkel ανέλαβαν όλες τις απαραίτητες εργασίες για την ανακαίνιση της πρώτης ορεινής εξοχικής κατοικίαςστην Ελλάδα όπου φιλοξενεί παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Εκτός, όμως, από τις προγραμματισμένες δράσεις, η Μασούτης ήταν εκεί όπου έκτακτα φαινόμενα και συνθήκες το απαίτησαν, όπως στους σεισμοπαθείς της Μυτιλήνης τον Ιούνιο του 2017 με εμφιαλωμένο νερό και είδη πρώτης ανάγκης και τους πλημμυροπαθείς της Σαμοθράκης το χειμώνα του 2017 με πακέτα τροφίμων και όλες τις απαραίτητες προμήθειες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μετά την εξαγορά της Προμηθευτικής η Μασούτης απασχολεί πλέον περισσότερους από 8.500 εργαζόμενους και για 7 συνεχόμενα έτη βραβεύεται στην Ελλάδα ως καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στα βραβεία Great Place to Work Greece, καθώς επίσης και για 6 συνεχόμενα έτη διακρίνεται παράλληλα και στην Ευρώπη στα Great Place to Work Εurope.

Το δίκτυο της Μασούτης περιλαμβάνει σήμερα κάποια από τα μεγαλύτερα σουπερμάρκετ της χώρας, με πεδίο δράσης τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, ενώ η πρόσφατη απόκτηση των καταστημάτων της Προμηθευτικής αποτελεί την πιο σημαντική εξαγορά της εταιρείας, λόγω της σημασίας που αυτή έχει για την επέκταση στην αγορά της Αττικής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider