Αυξάνονται οι ταχύτητες για τη ρύθμιση οφειλών με τις τράπεζες 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξάνονται οι ταχύτητες για τη ρύθμιση οφειλών με τις τράπεζες 
Αισιόδοξο είναι το μήνυμα του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρου Μητράκου από την πρόσφατη επίσκεψη που είχε στην Τειρεσίας ΑΕ.

Στο φουλ δουλεύουν οι διατραπεζικοί μηχανισμοί της Τειρεσίας ΑΕ για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών αλλά και τον έλεγχο των αιτήσεων του Νόμου Κατσέλη.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν τα στελέχη της εταιρείας κατά την επίσκεψη του υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Θεόδωρου Μητράκου η Τειρεσίας ανέπτυξε σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα διατραπεζικό κέντρο επεξεργασίας των αιτήσεων λειτουργώντας υποστηρικτικά προς τις τράπεζες, το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς και την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

«Αναγνωρίστηκε από όλες τις πλευρές ότι ο μηχανισμός εξωδικαστικής διευθέτησης οφειλών έχει πλέον απαλλαγεί από τις “παιδικές ασθένειες” και ότι ο αριθμός των αιτήσεων βαίνει αυξανόμενος μετά τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του καλοκαιριού, οι οποίες άμβλυναν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, καθώς και την πλήρη λειτουργία όλων των σχετικών υποδομών», σημειώνεται σε ανακοίνωση..

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρόσφατη ανάπτυξη από την Τειρεσίας του διατραπεζικού συστήματος επεξεργασίας αιτήσεων του Ν. 3869/2010, γνωστού ως Νόμος Κατσέλη, με γνώμονα την διαμόρφωση και παροχή απο την πλευρά των τραπεζών κατάλληλων και ελκυστικών προτάσεων ρύθμισης των οφειλών, προς τους δανειολήπτες που έχουν υπαχθεί στην προστασία του εν λόγω νόμου. Η πρωτοβουλία αυτή απο την πλευρά των τραπεζών διασφαλίσει την προστασία των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και αποσκοπεί στην εξεύρεση αμοιβαία επωφελών λύσεων με την ταυτόχρονη αποσυμφόρηση των δικαστηρίων.

«Δεδομένου ότι στη διαμόρφωση των προτάσεων που γίνονται απο την πλευρά των τραπεζών έχουν αξιοποιηθεί οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί, οι δανειολήπτες θα ήταν σκόπιμο να εξετάσουν προσεκτικά τις προτεινόμενες λύσεις ρύθμισης που σύντομα θα αρχίσουν ενεργητικά να προσφέρουν οι τράπεζες και για τους δανειολήπτες που βρίσκονται υπό το καθεστώς της προστασίας του νόμου Κατσέλη. Η μέχρι τώρα εμπειρία από διμερείς ρυθμίσεις (δηλαδή από τις περιπτώσεις όπου εμπλέκεται μόνο μια τράπεζα) που έχουν ήδη ενταχθεί στην εν λόγω ηλεκτρονική εφαρμογή της Τειρεσιας είναι ενθαρρυντική και δημιουργεί αισιοδοξία για έναν επιπλέον μηχανισμού διευθέτησης του προβλήματος των κόκκινων δανείων», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

«Ο υποδιοικητής κύριος Μητράκος εχαρίστησε θερμά και συνεχάρει τα στελέχη της Τειρεσίας ΑΕ για την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει και την τεχνολογική υποδομή που είναι σε θέση να παρέχει πλέον η εταιρεία όχι μόνο προς τις τράπεζες αλλά και προς το δημόσιο αλλά και τις άλλες επιχειρήσεις με στόχο την διαφάνεια και την καλύτερη λειτουργία της αγοράς».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider