Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - Μέχρι πότε θα χορηγείται

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι πληρώνονται σήμερα - Μέχρι πότε θα χορηγείται
Το οικονομικό επιτελείο μελετά την επέκταση της εφαρμογής των αναστολών συμβάσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2020.

Ημέρα πληρωμών η σημερινή, καθώς πιστώνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως και 534 ευρώ σε 56.458 δικαιούχους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο μελετά την επέκταση της εφαρμογής των αναστολών συμβάσεων εργασίας μέχρι το τέλος του 2020 (με αποζημίωση ύψους 534 ευρώ τον μήνα), προκειμένου να αποτραπεί η έκρηξη της ανεργίας που θα φέρει το δεύτερο «κύμα» της πανδημίας.

Σενάρια επέκτασης μέχρι και τον Δεκέμβριο μελετούνται και για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το οποίο κανονικά ισχύει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2020. Μπορεί ο μηχανισμός να μην απέδωσε τα αναμενόμενα για την κυβέρνηση, γι αυτό και μεσολάβησαν τροποποιήσεις όπως η επιδότηση από το Κράτος του 100% των εργοδοτικών εισφορών και η ένταξη των εποχικά εργαζόμενων σε αυτό, ωστόσο κρίνεται πως πρέπει να συνεχιστεί, ίσως με κάποιες επιπλέον βελτιώσεις.

Βέβαιη θεωρείται η αναστολή πληρωμής φόρων και εισφορών για επιχειρήσεις που κατέγραψαν μεγάλη μείωση του τζίρου, ενώ οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία και μετατέθηκε η αποπληρωμή τους για το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020, ενδέχεται να μετατεθεί κι άλλο, δηλαδή για τον Ιανουάριο του 2021

Οι δικαιούχοι της σημερινής πληρωμής

Η σημερινή πληρωμή, συνολικού ύψους 23.806.372 ευρώ, αφορά:

α) σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και επιχειρήσεων-εργοδοτών τουριστικών λεωφορείων, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού μηνός Ιουνίου και Ιουλίου, ύψους 21.861.810 ευρώ, στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 46.629.

β) σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Ιούνιο, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 1.750.434 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 8.463.

γ) σε εργαζόμενους ενταγμένους στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το χρονικό διάστημα 15/6/2020-30/6/2020, προκειμένου για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας, ύψους 194.128,46 στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 1.366.

Να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί για τη στήριξη των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων καθώς και των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία ανέρχεται σε 1.569.589.168 ευρώ το οποίο αφορά αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, αλλά και την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών.

Διαβάστε επίσης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider