Σχεδόν 40% περισσότερους ελέγχους θα διενεργήσει εφέτος η ΑΑΔΕ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σχεδόν 40% περισσότερους ελέγχους θα διενεργήσει εφέτος η ΑΑΔΕ
Αυξημένοι σχεδόν κατά 40% εν συγκρίσει  με πέρυσι θα είναι οι έλεγχοι που θα διενεργήσουν εφέτος οι Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Αυξημένοι σχεδόν κατά 40% εν συγκρίσει με πέρυσι θα είναι οι έλεγχοι – έρευνες που θα διενεργήσουν εφέτος οι Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ενώ οι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διακίνησης, θα είναι αυξημένοι κατά 32% περίπου σε σχέση με το 2018.

Εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που εκδόθηκε σήμερα προβλέπει τη διενέργεια 620 ερευνών σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής, καθώς και 16.000 μερικούς επιτόπιους ελέγχους για την έκδοσης αποδείξεων.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:

  1. Το έτος 2019 θα διενεργηθούν από τις ΥΕΔΔΕ τουλάχιστον εξακόσιοι είκοσι (620) έλεγχοι-έρευνες και δεκαέξι χιλιάδες (16.000) μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων διακίνησης.
  2. Η κατανομή των ως άνω ελέγχων και ερευνών ανά ΥΕΔΔΕ θα οριστεί με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2019.

Η κατανομή των ως άνω ελέγχων και ερευνών ανά Υπηρεσία Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων θα οριστεί με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2018 που θα εκπονηθεί από την ΑΑΔΕ.

Να σημειωθεί πως πέρυσι η αντίστοιχη εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προέβλεπε πως οι Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων θα διενεργούσαν τουλάχιστον 450 ελέγχους - έρευνες, 4.200 στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους και 8.000 ελέγχους διακίνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider