Η Βασιλική Λαζαράκου αναλαμβάνει επικεφαλής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βασιλική Λαζαράκου αναλαμβάνει επικεφαλής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Eίναι πρόσωπο κοινής αποδοχής που απολαμβάνει και την εκτίμηση των χρηματιστών.

Τα ηνία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να αναλάβει τις επόμενες εβδομάδες η Βασιλική Λαζαράκου, διαδεχόμενη τον απερχόμενο πρόεδρο Χαράλαμπο Γκότση.

Η κ. Λαζαράκου, η οποία έχει κλειδώσει για τη θέση του επικεφαλής της Αρχής είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής που απολαμβάνει και την εκτίμηση των χρηματιστών.

Είναι δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και Νέας Υόρκης και Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Από το Σεπτέμβριο 2012 έως το τέλος του 2015, υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ασχολήθηκε σε βάθος με θέματα του χρηματοπιστωτικού τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στη Κεφαλαιαγορά διετέλεσε μεταξύ άλλων επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για την Οδηγία MIFID II/ MIFIR, ενώ το 2014, ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου για το σχέδιο Κανονισμού για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια (ELTIFs).

Η κ. Λαζαράκου διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία σε διεθνείς συναλλαγές (όπως, σε εξαγορές και σύνθετους εταιρικούς μετασχηματισμούς) και με τη δικηγορική της ιδιότητα έχει αναλάβει, ως επικεφαλής, τη διεκπεραίωση ενός ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού εμπορικών συναλλαγών σε εθνικό και, κυρίως, διεθνές επίπεδο.

Δεδομένων των πολλών νομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει την τρέχουσα περίοδο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τα οποία έχουν να κάνουν με υποθέσεις του παρελθόντος, αλλά και με πρόσφατες υποθέσεις, η ανάληψη της ηγεσίας της Αρχής από την κ. Λαζαράκου αναμένεται να οδηγήσει στην επίλυση πολλών εξ αυτών των εκκρεμοτήτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider