Φορολογικά κίνητρα για την τόνωση της κεφαλαιαγοράς προτείνει η ΕΧΑΕ

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φορολογικά κίνητρα για την τόνωση της κεφαλαιαγοράς προτείνει η ΕΧΑΕ
Η κυβέρνηση θα καταθέσει διατάξεις για τη θεσμική θωράκιση της κεφαλαιαγοράς, που θα οδηγήσουν στην ενδυνάμωση του Χρηματιστηρίου.

Με προτάσεις για μειώσεις φόρων που θα δώσουν κίνητρο για επενδύσεις μέσω του χρηματιστηρίου προσήλθαν στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαββό οι παράγοντες της κεφαλαιαγοράς.

Ο Πρόεδρος της Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και Πρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Γεώργιος Χατζηνικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, στη συνάντηση τους με τον κ. Ζαββό κατέθεσαν μια σειρά από προτάσεις για τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων ικανών να αυξήσουν τις συναλλαγές στο ΧΑΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαββός εξέπληξε τα στελέχη της ΕΧΑΕ με τις γνώσεις του για το ελληνικό Χρηματιστήριο και για τις αποκρυσταλλωμένες απόψεις που είχε για μια σειρά από ζητήματα τα οποία και θα εμπεριέχονται στο νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά που θα καταθέσει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση θα καταθέσει διατάξεις για τη θεσμική θωράκιση της κεφαλαιαγοράς, που θα οδηγήσουν στην ενδυνάμωση του Χρηματιστηρίου και θα διευκολύνουν την άντληση χρηματοδότησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Ο κ. Λαζαρίδης φέρεται να τόνισε στον κ. Ζαββό πως είναι κρίσιμο να υιοθετηθεί και από την Ελλάδα η πολιτική παροχής φορολογικών κινήτρων σε ιδιώτες που επενδύουν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέσω της κεφαλαιαγοράς, κάτι που ισχύει ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider