Νέο προϊόν για αγρότες λανσάρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο προϊόν για αγρότες λανσάρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
Από την αρχή του έτους έως σήμερα, η ΕΙΒ έχει προβεί σε χορηγήσεις 1,4 δισ. ευρώ περίπου για ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα.

Έμπρακτη στήριξη προς τον αγροτικό τομέα της χώρας θα παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων μέσα από μια σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων με ευνοϊκούς όρους για τους Έλληνες αγρότες.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η EIB, πρόκειται να επεκτείνει τα υφιστάμενα πιστωτικά όρια για τον αγροτική παραγωγή και την αγροτική επιχειρηματικότητα. Μεταξύ του αντιπροέδρου της ΕΙΒ, Άντριου Μακντάουελ και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Κώστα Σκρέκα, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις για το ζήτημα αυτό, κατά την επίσκεψη του πρώτου στην Αθήνα.

«Η ενίσχυση των επενδύσεων στον αγροτικό τομέα αποτελεί κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα. Η ΕΙΒ διαθέτει μοναδικούς πόρους σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο υποστηρίζοντας την αγροτική παραγωγή και την αγροτική επιχειρηματικότητα σε όλη τη Ευρώπη», ανέφερε σχετικά ο κ. Σκρέκας.

«Η Ελλάδα διαθέτει ηγετική θέση στην Ευρώπη στην αγροτική παραγωγή και την αγροτική επιχειρηματικότητα. Ως τράπεζα της ΕΕ, η ΕΙΒ δεσμεύεται να διευκολύνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τους αγρότες και τις συναφείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Οι σημερινές συζητήσεις που είχαμε με τον υπουργό κ. Σκρέκα θα συνδράμουν στην αυξημένη επίδραση της στήριξης που προσφέρει η ΕΙΒ για τις επενδύσεις των νέων αγροτών. Ένα νέο, στοχευμένο προϊόν θα κυκλοφορήσει στις αρχές του νέου έτους», δήλωσε ο κ. Μακντάουελ.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους έως σήμερα, η ΕΙΒ έχει προβεί σε χορηγήσεις 1,4 δισ. ευρώ περίπου για ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider