Συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη η ΕΚΤ με φόντο τις οικονομίες του Νότου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη η ΕΚΤ με φόντο τις οικονομίες του Νότου
Με φόντο τις αξιολογήσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Λίγο 24ωρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κόρυφης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεδριάσει εκτάκτως, αύριο Τετάρτη, με φόντο την παροχή μεγαλύτερης στήριξης προς τις οικονομίες του Νότου, και κυρίως προς την Ιταλία και την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εξετάσει αν θα αποδέχεται ως collateral (εγγυήσεις), ομόλογα που δεν διαθέτουν επενδυτική βαθμίδα, κοινώς junk bonds. Η κίνηση και οι χερισμοί του στρατηγείου της Φρανκφούρτης μόνο τυχαίοι δεν είναι, καθώς τόσο η Ιταλία, όσο και η Ελλάδα έχουν μπροστά τους δύο κρίσιμες αξιολογήσεις από την Standard & Poor's και την DBRS στις 24 Απριλίου. Έτσι, αν οι φόβοι επιβεβαιωθούν με την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας, αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερους κλυδωνισμούς στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης σε ότι αφορά τα προγράμματα χρηματοδότησης και αγοράς περιουσιακών στοιχείων της ΕΚΤ.

Αυτό προσπαθεί να προλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανακοινώνοντας πιθανότατα αύριο μια ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση στο χρέος που διακρατεί από τις χώρες που δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider