Κίνα: «Βυθίστηκαν» οι πωλήσεις εισιτηρίων στους κινηματογράφους, λόγω των αυξημένων τιμών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: «Βυθίστηκαν» οι πωλήσεις εισιτηρίων στους κινηματογράφους, λόγω των αυξημένων τιμών
Η τουριστική κατανάλωση κατά την εβδομάδα αργίας του σεληνιακού έτους διαμορφώθηκε σε 289,12 δισ. γουάν, μειωμένη κατά 3,9% σε σχέση με το 2021.

Κατακόρυφη πτώση σημείωσε ο αριθμός των εισιτηρίων στους κινηματογράφους της Κίνας την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω της αργίας για το σεληνιακό έτος που είναι η περίοδος με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για τα σινεμά της ασιατικής χώρας.

Το ποσό από τις πωλήσεις εισιτηρίων στις αίθουσες προβολών της Κίνας διαμορφώθηκε σε 6,04 δισ. γουάν (951,1 εκατ. δολάρια), μειωμένο κατά 23% σε σχέση με τα 7,84 δισ. γουάν που κατεγράφησαν την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2021, σύμφωνα με την online εταιρεία πώλησης εισιτηρίων Maoyan.

Όπως μετέδωσε το CNBC, οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν φέτος 8% σε ετήσια βάση, με το μέσο εισιτήριο να κοστίζει 56 γουάν (8,80 δολάρια), το υψηλότερο επίπεδο από το 2017.

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, η τουριστική κατανάλωση κατά την εβδομάδα αργίας του σεληνιακού έτους (που ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου) διαμορφώθηκε σε 289,12 δισ. γουάν, μειωμένη κατά 3,9% σε σχέση με το 2021.

Το ποσό αντιστοιχεί στο 56,3% της τουριστική κατανάλωση του 2019, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider