Ποιο μεγάλο αρδευτικό έργο ύψους 41,5 εκατ. ευρώ «καπαρώνουν» ΑΒΑΞ - ΕΤΕΘ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιο μεγάλο αρδευτικό έργο ύψους 41,5 εκατ. ευρώ «καπαρώνουν» ΑΒΑΞ - ΕΤΕΘ
Η θυγατρική της ΑΒΑΞ στη Θεσσαλονίκη ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος στο έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ - Α΄ΦΑΣΗ». Ποιο είναι το project.

Στον όμιλο ΑΒΑΞ, μέσω όμως της 100% της θυγατρικής του ΕΤΕΘ, φαίνεται να καταλήγει η σύμβαση του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ - Α΄ΦΑΣΗ» (υποέργου 1 της Πράξης: «ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ - Α΄ΦΑΣΗ»), με αρχικό προϋπολογισμό 41,5 εκατ. ευρώ (συνολικά η δράση έχει προϋπολογισμό 43.520.000 ευρώ).

Η θυγατρική της ΑΒΑΞ προσέφερε έκπτωση 41,84%, που αντιστοιχεί σε προϋπολογισμό προσφοράς δέκα εννέα εκατομμυρίων, τετρακόσιων ενενήντα εννέα χιλιάδων, οκτακοσίων πενήντα δύο ευρώ και ογδόντα πέντε λεπτών (19.499.852,85 ευρώ) πλέον Φ.Π.Α. (24%).

Έτσι, η ΕΤΕΘ ανακηρύχθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως προσωρινός ανάδοχος επικρατώντας των ΕΚΤΕΡ (41,03%), ΕΝΙΠΕΑΣ (έκπτωση 38,07%), ΑΚΤΩΡ (37,71%), INTRAKAT (36,53%), ΘΕΜΕΛΗ (34,05%) και άλλων ομίλων που έδωσαν το παρών στην τελική φάσης της μειοδοτικής διαδικασίας (11 συνολικά από τους 13 που αρχικά συμμετείχαν, μικρότερες εκπτώσεις στο 22%-24% από Ιντερκάτ, Ξανθάκης, ΕΡΕΤΒΟ).

Η υλοποίηση του έργου του θέματος είναι απολύτως αναγκαία και επείγουσα δεδομένου ότι με το υπόψη έργο θα αρδευτεί από το Φράγμα Τριανταφυλλιάς γεωργική έκταση 18 χιλιάδων στρεμμάτων, η οποία εκτείνεται στο νότιο τμήμα της πεδιάδας Φλώρινας.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή Διαγωνισμού προχώρησε σε έλεγχο υποβολής Ασυνήθιστα Χαμηλών Προσφορών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν προσφορές με απόκλιση μεγαλύτερη των δέκα (10) ποσοστιαίων μονάδων από τον μέσο όρο (33,37%) του συνόλου των εκπτώσεων των ένδεκα (11) παραδεκτών προσφορών που υποβλήθηκαν στο Διαγωνισμό.

Στην εργολαβία (Α' φάση) προβλέπεται να κατασκευασθούν:

  • Τα έργα προσαγωγής του νερού που αποτελούνται από αγωγό σύνδεσης με το έργο υδροληψίας του φράγματος Τριανταφυλλιάς και αγωγούς μεταφοράς συνολικού μήκους 2.050μ. στους οποίους παρεμβάλλονται δύο πιεζοθραυστικά φρέατα.
  • Τα απαραίτητα δίκτυα (αρδευτικά Ζώνης και αποχετευτικά-αποστραγγιστικά) για την εξυπηρέτηση 18.000 στρ. περίπου μικτής έκτασης των Αγροκτημάτων εντός της αρδευτικής περιμέτρου, στα οποία υπάρχει εγκεκριμένος εκούσιος αναδασμός. Αυτά είναι της Υδρούσας, του Τροπαιούχου, του Μεσονησίου, του Τριποτάμου, της Παλαίστρας και τμήματος 1000 στρ. περίπου των Λεπτοκαρυών.
  • Η διασύνδεση του κεντρικού δικτύου με τον υφιστάμενο αγωγό μεταφοράς από το φράγμα Κολχικής, ώστε να τροφοδοτούνται τα υφιστάμενα αρδευτικά δίκτυα.
  • Η διάνοιξη νέων, ή βελτίωση υπαρχόντων έργων αγροτικής οδοποιίας στις προβλεπόμενες κοινόχρηστες ζώνες των αναδασμών, παράλληλα στους κατασκευαζόμενους αγωγούς μεταφοράς και θα κατασκευαστούν τμήματα των ασφαλτόδρομων προσπέλασης στις τρεις νέες γέφυρες, οι οποίες επίσης περιλαμβάνονται στο παρόν έργο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΒΑΞ – Μυτιληναίος προσωρινός ανάδοχος στο ΣΔΙΤ του «Fly Over» Θεσσαλονίκης

gazzetta
gazzetta reader insider insider