Σκρέκας: Η κυβέρνηση έχει «σχέδιο» στο ενδεχόμενο που διαταραχτούν οι ροές φυσικού αερίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Η κυβέρνηση έχει «σχέδιο» στο ενδεχόμενο που διαταραχτούν οι ροές φυσικού αερίου
Η Ελλάδα, εξήγησε, έχει δυνατότητα να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η κυβέρνηση έχει εξετάσει όλα τα σενάρια και έχει στη φαρέτρα της μέτρα αντιμετώπισης σε περίπτωση που υπάρξει διαταραχή στις ροές του φυσικού αερίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3.

Η Ελλάδα, εξήγησε, έχει δυνατότητα να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου, έχει επίσης τη δυνατότητα κάποια εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής που αξιοποιούν φυσικό αέριο να μετατραπούν άμεσα σε εργοστάσια τα οποία αξιοποιούν πετρέλαιο για την παραγωγή ηλεκτρική ενέργειας.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο διαρκέσει αυτή η ενεργειακή κρίση.

«Πέφτει» η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Στο άκουσμα της είδησης πως τα ρωσικά στρατεύματα αποσύρονται από τα ουκρανικά σύνορα, οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου μειώθηκαν σχεδόν κατά 6% καθώς η αισιοδοξία για αποκλιμάκωση των εντάσεων έκανε την εμφάνιση, αμβλύνοντας παράλληλα ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τον εφοδιασμό ενέργειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Παράλληλα, οι τιμές στα συμβόλαια του «μαύρου χρυσού» καταγράφουν πτώση με το Brent στο -1,82% και το αμερικανικό αργό στο -2,07% και στα 93,50 δολάρια το βαρέλι. Θετικό σήμα δίνεται επίσης και από τις αγορές μετοχών που κινούνται θετικά, με τη μεταβλητότητα να υποχωρεί σημαντικά «αγοράζοντας» για την ώρα το σενάριο της αποκλιμάκωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σκρέκας: Θα μπουν αναδρομικά οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider