ΗΠΑ: Στα προ-πανδημίας επίπεδα το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των Αφροαμερικανών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στα προ-πανδημίας επίπεδα το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των Αφροαμερικανών
Το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των Αφροαμερικανών τον Απρίλιο έπεσε στο 5,9% και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα ιστορικά χαμηλά του Οκτωβρίου του 2019.

Στα προ πανδημίας επίπεδα υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς η αγορά εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη συνεχίζει να ανακάμπτει από τις επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πιο αναλυτικά, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των Αφροαμερικανών τον Απρίλιο έπεσε στο 5,9% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα ιστορικά χαμηλά του Οκτωβρίου του 2019, όταν είχε φτάσει στα επίπεδα του 5,4%.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, το αμερικανικό υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε πως το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο 3,6%, λίγο υψηλότερα από την εκτίμηση των αναλυτών για 3,5%.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για μία θετική ένδειξη», ανέφερε στο δίκτυο CNBC η Elise Gould, επικεφαλής οικονομολόγος του Economic Policy Institute υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «είναι σημαντικό να έχουμ υπόψιν πως το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των Αφρομαερικανών παραμένει σημαντικά υψηλότερο από κάθε άλλη πληθυσμιακή ομάδα».

Σημειώνεται παράλληλα, πως το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των λευκών Αμερικανών διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στο 3,2% (αμετάβλητο σε σχέση με τον Μάρτιο), ενώ για τους ισπανόφωνους Αμερικανούς μειώθηκε στο 4,1% από 4,2% τον προηγούμενο μήνα. Τέλος, η ανεργία μεταξύ των Αμερικανών ασιατικής καταγωγής διαμορφώθηκε στο 3,1%, σημειώνοντας αύξηση από το 2,8% του Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι μισθοδοσίες άνω του αναμενόμενου - Στο 3,6% η ανεργία

Στο 6,8% η ανεργία στην Ευρωζώνη για τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider