Ουίλιαμς - Ντάλι (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να αποφύγει την ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουίλιαμς - Ντάλι (Fed): Η οικονομία των ΗΠΑ μπορεί να αποφύγει την ύφεση
Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας ως αποτέλεσμα της αύξησης των επιτοκίων της Fed αναμένει ο Τζον Ουίλιαμς, επικεφαλής της New York Fed, με τον ίδιο ωστόσο να εκτιμά πως η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη είναι σε θέση να αποφύγει την ύφεση.

Επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας ως αποτέλεσμα της αύξησης των επιτοκίων της Fed αναμένει ο Τζον Ουίλιαμς, επικεφαλής της New York Fed, με τον ίδιο ωστόσο να εκτιμά πως η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη είναι σε θέση να αποφύγει την ύφεση.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, ο Ουίλιαμς ανέφερε πως η ανάπτυξη του αμερικανικού ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί σημαντικά, επισημαίνοντας πως κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων. «Αυτή θα είναι μια επιβράδυνση που θέλουμε να δούμε, προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της New York Fed.

Παράλληλα, ο Ουίλιαμς εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με το ενδεχόμενο ύφεσης, υπογραμμίζοντας πως «το σενάριο της ύφεσης δεν είναι το βασικό αυτή τη στιγμή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η διοικήτρια της Fed του Σαν Φρανσίσκο Μαίρη Ντάλι η οποία ανέφερε πως αναμένει επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας, χωρίς όμως να επιστρέψει σε ύφεση.

Την ίδια στιγμή, η Ντάλι υπογράμμισε τους κινδύνους που παρουσιάζονται εξαιτίας της αύξησης του πληθωρισμού, επαναλαμβάνοντας πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για την τιθάσευσή του.

«Πολλοί ανησυχούν ότι η Fed μπορεί να είναι πολύ επιθετική και ενδεχομένως να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση. Προσωπικά ανησυχώ ότι αν αφεθεί χωρίς έλεγχο, ο πληθωρισμός θα είναι ένα μεγάλο εμπόδιο και απειλή για την αμερικανική οικονομία και την επέκταση της», ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της San Francisco Fed.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αυτά δεν είναι «καλά νέα» από την κα Λαγκάρντ

Τα 600 δισ. των G7 για να αποσπάσουν τις αναδυόμενες από την αγκαλιά της Κίνας και της Ρωσίας

Η Τουρκία συμφώνησε στην ένταξη Φινλανδίας - Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

gazzetta
gazzetta reader insider insider