Αντοχές στον αυξανόμενο πληθωρισμό στις ΗΠΑ (βρίσκεται κοντά σε υψηλό 40 ετών) έδειξαν τα φιλοδωρήματα που δίνουν οι Αμερικανοί καταναλωτές στα εστιατόρια, σύμφωνα με έρευνα της Toast για το β' τρίμηνο του 2022.
Όπως μετέδωσε το CNBC, τα full time εστιατόρια κατέγραψαν ένα μέσο όρο tip στο 19,6% των λογαριασμών των πελατών, ενώ στα ταχυφαγεία το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 16,9%. Στα delivery ή στην παραλαβή φαγητού για τον δρόμο τα tip διαμορφώθηκαν στο 14,5%.
Το μέσο tip για φαγητό αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2021, παρά την αύξηση των τιμών στην οποία έχουν προχωρήσει οι επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, το κόστος του φαγητού εκτός σπιτιού αυξήθηκε 7,6% για τον Ιούλιο, σε ετήσια βάση.