JPMorgan: «Βλέπει» ήπια προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας, όχι ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
JPMorgan: «Βλέπει» ήπια προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας, όχι ύφεση
Θεωρεί πιο σημαντικούς παράγοντες για την απόδοση παγίων υψηλού κινδύνου τα μακροοικονομικά και την τοποθέτηση των επενδυτών, παρά την «ρητορική των Κεντρικών Τραπεζών».

Την ήπια προσγείωση της παγκόσμιας οικονομίας και όχι την ύφεση θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο οι οικονομολόγοι της JPMorgan Chase & Co., προσθέτοντας ωστόσο πως ενδέχεται να συνεχίσουν οι διαταραχές στις αγορές παγίων υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με διεθνή μέσα.

Στηρίζουν δε την εκτίμηση τους σε συνδυασμός παραμέτρων που υποδηλώνει πως η παγκόσμια οικονομία θα καταφέρει να αποφύγει την ύφεση. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω συνδυασμός είναι τα πρόσφατα μακροοικονομικά μεγέθη που υποδηλώνουν πως μετριάζεται η πορεία του πληθωρισμού και κατ’ επέκταση οι πιέσεις στους μισθούς, η σταθεροποιητική τροχιά στην καταναλωτική εμπιστοσύνη και η τάση ανάκαμψης στις οικονομίες. Παράλληλα, οι αγορές μπορούν να επωφεληθούν από το πρόσφατο «πακέτο» δημοσιονομικής σταθερότητας στην Κίνα, τα σχέδια υποστήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στην Ευρώπη εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, καθώς και από το πολύ χαμηλό κλίμα επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Επισήμαναν δε πως θεωρούν πιο σημαντικούς παράγοντες για την απόδοση παγίων υψηλού κινδύνου τα μακροοικονομικά και την τοποθέτηση των επενδυτών, παρά την «ρητορική των Κεντρικών Τραπεζών», προσθέτοντας πως η JPMorgan διατηρεί «στάση υπέρ του κινδύνου».

Αναφορικά με τον πληθωρισμό, οι αναλυτές της JPMorgan σημειώνουν πως η σταδιακή χαλάρωση των πληθωριστικών επιπέδων θα πρέπει να λειτουργήσει θετικά για τις κυκλικές μετοχές και τους τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης, πάγια για τα οποία δείχνουν προτίμηση, καθώς και για μετοχές σε αναδυόμενες αγορές και την Κίνα. Συνιστούν την αγορά στα χαμηλά των μετοχών ενέργειας, ενώ διατηρούν «επιθετικό» overweight στα εμπορεύματα. «Εκτιμούμε πως ο πληθωρισμός θα επιλυθεί από μόνος του, καθώς φθίνουν οι διαταραχές , με την Fed να έχει υπεραντιδράσει με αύξηση 75 μονάδων». Παραμένουν θετικοί για το δολάριο και εκτιμούν πως οι αποδόσεις τόσο των ευρωπαϊκών, όσο και των αμερικανικών θα υποχωρήσουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Υψηλά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες και νέες τιμές στόχοι

«Ναι» της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πρόταση για έκτακτο τέλος αλληλεγγύης στα διυλιστήρια

Αρ. Καρυτινός (Prodea): Το καλό σενάριο για τον τομέα ακινήτων – «Πράσινες» επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider