Γεωργαντάς: Επιβεβαιώνεται η εξαγωγική δυναμική των ελληνικών τροφίμων και ποτών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργαντάς: Επιβεβαιώνεται η εξαγωγική δυναμική των ελληνικών τροφίμων και ποτών
Γεωργαντάς από τη Διεθνή Έκθεση SIAL: «Επιβεβαιώνεται η εξαγωγική δυναμική των ελληνικών τροφίμων και ποτών».

Την εξαγωγική δυναμική που έχουν αναπτύξει η ελληνική οικονομία αλλά και τον σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών προϊόντων, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς από τη Διεθνή Έκθεση SIAL Τροφίμων και Ποτών που γίνεται στο Παρίσι.

Ο υπουργός, από κοινού με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, και τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρο της Enterprise Greece, Γιάννη Σμυρλή, πραγματοποίησαν τα εγκαίνια του περιπτέρου της Enterprise Greece.

Στην έκθεση συμμετέχουν συνολικά 7.200 εταιρείες από 199 χώρες. Οι ελληνικές επιχειρήσεις που βρίσκονται στη SIAL ξεπερνούν τις 300, αριθμός διπλάσιος από την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ, η ελληνική συμμετοχή είναι 5η σε αριθμό περιπτέρων, ξεπερνώντας χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βραζιλία. Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, το γεγονός αυτό αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς εξελίσσεται σε μια περίοδο παγκόσμιας κρίσης και οικονομικών ανακατατάξεων.

Σημειώνεται, ότι η Διεθνής Έκθεση SIAL Paris 2022 αποτελεί το εμπορικό γεγονός της χρονιάς για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών με τους εκθέτες να ξεπερνούν τις 6.000 και τους εμπορικούς επισκέπτες τις 150.000. Επισημαίνεται δε, ότι η Enterprise Greece, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, έχει αναλάβει τη διοργάνωση του εθνικού περιπτέρου της Ελλάδας με συμμετοχή άνω των 100 εκθετών, αναδεικνύοντας προϊόντα μεσογειακής διατροφής από όλη την Ελλάδα, με έμφαση στη φέτα και το γιαούρτι. Η συνολική ελληνική παρουσία στη SIAL 2022 αριθμεί πάνω από 300 εκθέτες, συμπεριλαμβανομένων πολλών Επιμελητηρίων και Περιφερειών όπως αυτές της Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ: Επαφές του Γιάννη Σμυρλή με αξιωματούχους της Γαλλίας για την οικονομία

Αυξημένες κατά 6,4% σε αξία οι εξαγωγές νωπών φρούτων και λαχανικών το 8μηνο του 2022

Γεωργιάδης: Θα λαμβάνουμε μέτρα όσο μας επιτρέπει ο δημοσιονομικός χώρος - «Πυρά» κατά Τσίπρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider