Ιταλία: Πακέτο ενίσχυσης 10 δισ. ευρώ ετοιμάζει η Μελόνι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: Πακέτο ενίσχυσης 10 δισ. ευρώ ετοιμάζει η Μελόνι
Το πακέτο αναμένεται να βαδίσει δημοσιονομικά στη συνέχεια των ενισχύσεων που έδωσε ο προκάτοχος της Μελόνι στην πρωθυπουργία της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι.

Η ακροδεξιά πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ετοιμάζει ένα πακέτο ενίσχυσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ύψους 10 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2022 με στόχο να μην διογκώσει περισσότερο το κρατικό έλλειμμα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το πακέτο αναμένεται να βαδίσει δημοσιονομικά στη συνέχεια των ενισχύσεων που έδωσε ο προκάτοχος της Μελόνι στην πρωθυπουργία της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι. Η Μελόνι θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέο δανεισμό το 2023, αναφέρουν άτομα με γνώση των κινήσεων της Μελόνι.

Το πακέτο των μέτρων θα εστιάσει κυρίως στην ενίσχυση έναντι της ενεργειακής κρίσης, με το στοίχημα για την Μελόνι να είναι το πως θα δείξει πως μπορεί να κινηθεί σε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση της Ιταλίας αναμένει πως η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,6% το 2023, ενώ πολλοί αναλυτές εκτιμούν πως η ιταλική οικονομία μπορεί να βρεθεί σε ύφεση εντός του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι «μπλοκάρει» την είσοδο σε πλοία ΜΚΟ που διέσωσαν μετανάστες

«Πυρά» Μελόνι κατά ΕΚΤ για την αύξηση επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider