Πόσα χρήματα λένε ότι πρέπει να βγάζουν οι Αμερικάνοι για να αισθάνονται πλούσιοι;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πόσα χρήματα λένε ότι πρέπει να βγάζουν οι Αμερικάνοι για να αισθάνονται πλούσιοι;
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βάλει κανείς περισσότερες ανέσεις στη ζωή του χωρίς να του κοστίσει πολύ. Αλλά όταν θες να αισθανθείς πραγματικά πλούσιος, το «κλειδί» είναι το υψηλό ετήσιο εισόδημα. Τουλάχιστον αυτό δηλώνουν οι Αμερικανοί.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βάλει κανείς περισσότερες ανέσεις στη ζωή του χωρίς να του κοστίσει πολύ. Αλλά όταν θες να αισθανθείς πραγματικά πλούσιος, το «κλειδί» είναι το υψηλό ετήσιο εισόδημα. Τουλάχιστον αυτό θεωρούν οι περισσότεροι Αμερικανοί.

Στην ερώτηση πόσα χρήματα θα έπρεπε να κερδίζετε ετησίως προκειμένου να αισθανθείτε πλούσιοι, η πλειοψηφία των Αμερικανών απάντησε «τουλάχιστον 200.000 δολάρια», σύμφωνα με την έρευνα του CNBC « Make It: Your Money».

Ορισμένοι «σήκωσαν ακόμη υψηλότερα το βλέμμα». Το ετήσιο εισόδημα του 1 εκατ. δολαρίων και πάνω ήταν η πιο δημοφιλής απάντηση, με το 22% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πως χρειάζονται 7 ψηφία για να αισθανθούν πλούσιοι.

Οι καταναλωτές συμφωνούν σε γενικές γραμμές ασχέτως ηλικίας ή καταγωγής σχετικά με τον μισθό που απαιτείται προκειμένου να αισθάνονται πλούσιοι. Οι άντρες θέλουν να βγάλουν περισσότερα προτού αυτοαποκληθούν πλούσιοι, με το 60% των ανδρών να χρειάζονται εισόδημα τουλάχιστον 200.000 δολάρια, σε σύγκριση με το 53% των γυναικών.

Το πόσα χρήματα κερδίζει κάποιος αυτή τη στιγμή, ωστόσο, είναι πιθανό να αλλάζει την αντίληψή του για το πόσα χρήματα θα χρειαστεί για να νιώσει πλούσιος.

Από αυτούς που κερδίζουν επί του παρόντος τουλάχιστον 100.000 δολάρια ετησίως, το 82% λέει ότι χρειάζεται να φέρνει στο σπίτι τουλάχιστον 200.000 δολάρια για να αισθάνεται πλούσιος, έναντι 57% όσων κερδίζουν από 50.000 έως 99.999 δολάρια που ορίζουν το ίδιο επίπεδο.

Αυτός ο αριθμός μειώνεται σε μόλις 39% των ανθρώπων που κερδίζουν λιγότερα από 50.000 δολάρια. Αντίστοιχα, το 34% όσων κερδίζουν λιγότερα από 100.000 δολάρια λένε ότι οι ετήσιες αποδοχές μεταξύ 100.000 και 149.000 δολαρίων θα τους έκαναν να νιώσουν πλούσιοι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Philipp Plein και Snoop Dogg μόλις έφτιαξαν μια σειρά sneakers με τετραψήφια τιμή

gazzetta
gazzetta reader insider insider