Γαλλία: Ανάπτυξη 0,2% για το α' τρίμηνο αναμένει η κεντρική τράπεζα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Ανάπτυξη 0,2% για το α' τρίμηνο αναμένει η κεντρική τράπεζα
Η τράπεζα αναμένει ότι το γαλλικό ΑΕΠ θα «τρέξει» με ρυθμό 0,2% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξης 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η κεντρική τράπεζα της Γαλλίας αναθεώρησε οριακά προς τα πάνω την εκτίμηση για τη ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης στο α' τρίμηνο του 2023.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, η τράπεζα αναμένει ότι το γαλλικό ΑΕΠ θα «τρέξει» με ρυθμό 0,2% έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξης 0,1% στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η τράπεζα σημειώνει ότι σε έρευνα μεταξύ των εταιρειών για το επιχειρηματικό κλίμα του Μαρτίου καταγράφηκε μεγαλύτερη άνοδος απ' ό,τι τον Φεβρουάριο στον κλάδο της βιομηχανίας, των υπηρεσιών και των κατασκευών.

Η βελτίωση του επενδυτικού κλίματος καταγράφηκε παρά τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν λόγω των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό, μετέφερε το Reuters.

Για τον Απρίλιο, αναμένεται περαιτέρω βελτίωση στις υπηρεσίες και τη βιομηχανία, αλλά και επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στις κατασκευές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ: Η παγκόσμια οικονομία προς την πιο αδύναμη ανάπτυξη από το 1990

BlackRock: Οι κεντρικές τράπεζες θα βυθίσουν τις οικονομίες σε ύφεση - Πότε θα σταματήσουν τις αυξήσεις στα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider