ΗΠΑ: Νέα αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Συνεχίζονται οι απολύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Νέα αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας - Συνεχίζονται οι απολύσεις
Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2021 ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνει επίδομα ανεργίας.

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2021 «σκαρφάλωσε» ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνει επίδομα ανεργίας, με τις νέες αιτήσεις να φθάνουν τις 245.000, την τελευταία εβδομάδα, σε μια ένδειξη αύξησης των απολύσεων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκε κατά 5.000, φθάνοντας σε 245.000, καταδεικνύοντας μια μικρή αλλά σταθερή αύξηση των απολύσεων από τις αρχές του έτους.

Ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για επίδομα ανεργίας συνιστά βαρόμετρο για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Η Wall Street παρακολουθεί στενά τον αριθμό των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, καθώς είναι ένας από τους πρώτους δείκτες που κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» όταν η οικονομία οδεύει προς ύφεση.

Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας έχουν αυξηθεί φέτος, αφού άγγιξαν τα χαμηλά μισού αιώνα, με τις απολύσεις πάντως να συνεχίζουν να βρίσκονται κοντά σε ένα ιστορικό χαμηλό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γέλεν: Οι ΗΠΑ θέλουν μία «εποικοδομητική και δίκαιη» εμπορική σχέση με την Κίνα

Fed: Στάσιμη η οικονομία των ΗΠΑ, μειώθηκαν τα δάνεια - O πρώτος αντίκτυπος των τραπεζικών αναταραχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider