Θεοχάρης: «Δεν έχουμε ούτε μέρα για χάσιμο» - Οι 4 άξονες δράσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοχάρης: «Δεν έχουμε ούτε μέρα για χάσιμο» - Οι 4 άξονες δράσης
«Το έργο που είναι μπροστά μας, πράγματι, είναι πάρα πολύ μεγάλο. Όχι όμως μεγαλύτερο από την όρεξή μας να το φέρουμε σε πέρας» διεμήνυσε σήμερα κατά την «αλλαγή σκυτάλης» στο  υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Το έργο που είναι μπροστά μας, πράγματι, είναι πάρα πολύ μεγάλο. Όχι όμως μεγαλύτερο από την όρεξή μας να το φέρουμε σε πέρας» διεμήνυσε σήμερα κατά την «αλλαγή σκυτάλης» στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ο Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σκιαγραφώντας τα καθήκοντά του, ανέφερε συγκεκριμένα: «Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με πολλαπλά εργαλεία στα χέρια μας, σταθερότητα εσόδων και μέσα στο έτος κι από έτος σε έτος, φορολογική μεταρρύθμιση με μείωση συντελεστών όπου αυτό είναι εφικτό και πάντοτε κρατώντας τη δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με την αντιμετώπιση των ιστοριών καθημερινής τρέλας που καμιά φορά συναντάμε. Είναι τέσσερις άξονες δράσης οι οποίοι είναι μπροστά μας και θα οδηγήσουν τον δρόμο μας».

Ευχαριστώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Κωστή Χατζηδάκη, ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα εργαστεί προκειμένου να επιτευχθούν όσα «χρειάζεται η χώρα, αλλά τα θέλει ο ελληνικός λαός». «Δεν έχουμε ούτε μέρα για χάσιμο» σημείωσε.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής:

«Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του να μου αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για τα θέματα της φορολογίας και φυσικά και τον Υπουργό, τον Κωστή Χατζηδάκη, για την εμπιστοσύνη του να συνεργαστούμε και να μπορέσουμε να φέρουμε σε πέρας αυτό το μεγάλο έργο.

Το έργο που είναι μπροστά μας, πράγματι, είναι πάρα πολύ μεγάλο. Όχι όμως μεγαλύτερο από την όρεξή μας να το φέρουμε σε πέρας: Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής με πολλαπλά εργαλεία στα χέρια μας, σταθερότητα εσόδων και μέσα στο έτος κι από έτος σε έτος, φορολογική μεταρρύθμιση με μείωση συντελεστών όπου αυτό είναι εφικτό και πάντοτε κρατώντας τη δημοσιονομική ισορροπία, αλλά και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών με την αντιμετώπιση των ιστοριών καθημερινής τρέλας που καμιά φορά συναντάμε. Είναι τέσσερις άξονες δράσης οι οποίοι είναι μπροστά μας και θα οδηγήσουν τον δρόμο μας.

Χαίρομαι γιατί έρχομαι ξανά σε γνώριμο περιβάλλον. Χαίρομαι γιατί είμαστε μία πάρα πολύ καλή – και είμαι σίγουρος αποτελεσματική – ομάδα με γνώσεις.

Ο Υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Θάνος Πετραλιάς, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, αλλά κι όλοι οι άλλοι Γραμματείς θα κάνουμε μια πολύ δεμένη ομάδα.

Χαίρομαι γιατί όσα θέλουμε να πετύχουμε τα χρειάζεται η χώρα, αλλά και τα θέλει ο ελληνικός λαός. Αυτός είναι ένας σπάνιος συνδυασμός. Ξέρω λοιπόν πως δεν έχουμε ούτε μέρα για χάσιμο, συνεπώς δίνω τρείς υποσχέσεις στον Υπουργό μου και φυσικά σε σας: δουλειά, δουλειά και δουλειά.

Σας ευχαριστώ!».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Οι έξι στόχοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας

Οικονομία: Τα στοιχήματα της νέας κυβέρνησης - Νέο μισθολόγιο, κοινοτικά κονδύλια, διαπραγματεύσεις με Βρυξέλλες, φοροελαφρύνσεις στο επίκεντρο

Σκρέκας: Βασική προτεραιότητα η καταπολέμηση της ακρίβειας - Θα συνεχιστεί το «Καλάθι του Νοικοκυριού»

gazzetta
gazzetta reader insider insider