Κίνα: Ήπια αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων για το α' εξάμηνο - Πτώση στον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Ήπια αύξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων για το α' εξάμηνο - Πτώση στον Ιούνιο
Ήταν η πρώτη μηνιαία πτώση από τον Ιανουάριο.

Μικρή αύξηση για το α' εξάμηνο του 2023 αλλά και μηνιαία πτώση για τον Ιούνιο κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ένωση Επιβατηγγών Οχημάτων της χώρας (CPCA).

Οι πωλήσειες για το πρώτο μισό του 2023 διαμορφώθηκαν σε 9,65 εκατ. αυτοκινήτα, αυξημένες κατά 2,5% σε ετήσια βάση. Οι πωλήσεις για τον Ιούνιο ανήλθαν σε 1,91 εκατ. αυτοκινήτα, μειωμένες κατά 2,9% συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2022. Ήταν η πρώτη μηνιαία πτώση από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Reuters.

Οι πωλήσεις των οχημάτων νέας ενέργειας (NEV), συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία και των plug-in υβριδικών, αυξήθηκαν περισσότερο από 25% τον Ιούνιο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 35% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις των NEV αυξήθηκαν περισσότερο από 37% σε 3,09 εκατ. οχήματα κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Τόσο η Tesla του Έλον Μασκ όσο και η ανταγωνίστρια της, BYD, σημείωσαν ρεκόρ παραδόσεων των οχημάτων τους που κατασκευάζονται στην Κίνα το δεύτερο τρίμηνο, παρά την αβέβαιη ανάκαμψη του κλάδου.

Ωστόσο, το μερίδιο της Tesla στην κινεζική αγορά αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων μειώθηκε στο 8,8% το δεύτερο τρίμηνο από 10,5% τους τρεις πρώτους μήνες του 2023.

Ακόμα, τον Ιούνιοι οι εξαγωγές αυτοκινήτων από τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες προς άλλες χώρες αυξήθηκαν κατά 56%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε πολύμηνο χαμηλό το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη - «Αρνητικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς»

Νορβηγία: Ξεπέρασε τις προβλέψεις ο πληθωρισμός του Ιουνίου - «Σήμα» για νέες αυξήσεις επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider