Σε πολύμηνο χαμηλό το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη - «Αρνητικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πολύμηνο χαμηλό το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη - «Αρνητικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς»
«Η κατάσταση στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ, παραμένει ιδιαίτερα δραματική. Και δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση στον ορίζοντα» τονίζει η Sentix.

Σημαντική επιδείνωση, που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κατέγραψε το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον πρόδρομο δείκτη που καταρτίζει η Sentix.

Ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις -22,5 μονάδες έναντι -17 μονάδων τον Ιούνιο και ενώ οι επενδυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις -17,9 μονάδες. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη από τον Νοέμβριο του 2022.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών έφτασε στις -20,5 μονάδες έναντι -15,8 μονάδων τον Ιούνιο, σε χαμηλό από τον Νοέμβριο του 2022.

Σε αντίστοιχο χαμηλό έφτασε και ο δείκτης προσδοκιών, που διαμορφώθηκε στις -24,5 μονάδες έναντι -18,3 μονάδων τον Ιούνιου.

«Η κατάσταση στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ, παραμένει ιδιαίτερα δραματική. Και δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση στον ορίζοντα.

Με εξαίρεση τις ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζουν να αντιστέκονται στην παγκόσμια ύφεση, υπάρχουν μόνο αρνητικές εξελίξεις να αναφέρουμε σε όλους τους τομείς» σημειώνεται στην έκθεση της Sentix.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νορβηγία: Ξεπέρασε τις προβλέψεις ο πληθωρισμός του Ιουνίου - «Σήμα» για νέες αυξήσεις επιτοκίων

Κίνα: Νέα βουτιά για τις τιμές παραγωγού, σε μία ακόμη ένδειξη «στασιμότητας»

gazzetta
gazzetta reader insider insider