Χατζηδάκης: Δεν κοκορευόμαστε πως λύνουμε όλα τα προβλήματα των δημ. υπαλλήλων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Δεν κοκορευόμαστε πως λύνουμε όλα τα προβλήματα των δημ. υπαλλήλων
Οι αυξήσεις που θα δοθούν στους δημοσίους υπαλλήλους με το νέο οικονομικό νομοσχέδιο, επεσήμανε ο ΥΠΕΘΟ, αθροιστικά φτάνουν στο 10,5%, περισσότερο δηλαδή από αυτό που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς να «κοκορευόμαστε» πως το νέο οικονομικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο εισήχθη προς συζήτηση στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων, είναι οι πρώτες αυξήσεις που τους αποδίδονται τα τελευταία 14 χρόνια, επεσήμανε κατά την ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός, μάλιστα, τόνισε πως οι αυξήσεις αθροιστικά αγγίζουν το 10,5%, περισσότερο δηλαδή από όσο ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ως «ανάλγητους». Υπογράμμισε δε, πως με τις νέες ρυθμίσεις που εισάγει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του εισοδήματος, το ετήσιο όφελος για τον μέσο δημόσιο υπάλληλο φτάνει τα 1.476 ευρώ καθαρά τον χρόνο.

Αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του υπουργού αναφέρει:

Δεν κοκορευόμαστε ότι αντιμετωπίζονται με το οικονομικό νομοσχέδιό μας όλα τα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει: Πρώτον, ότι με εμάς τους "ανάλγητους" δίνονται για πρώτη φορά, μετά από 14 χρόνια, αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους. Δεύτερον, ότι οι αυξήσεις αθροιστικά είναι 10,5% (πάνω από αυτό που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ). Κι ότι με το σύνολο των παρεμβάσεών μας με αυτό το νομοσχέδιο μαζί με εκείνες από 1ης/1/2023, το ετήσιο όφελος για τον μέσο δημόσιο υπάλληλο φτάνει τα 1.476 ευρώ καθαρά τον χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χατζηδάκης: Όσα λέμε, τα κάνουμε αμέσως - Οι 3 άξονες του οικονομικού νομοσχεδίου

Κ. Χατζηδάκης: 5+4 προκλήσεις για την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία

Σταϊκούρας: Ασφαλείς μεταφορές και σύγχρονες υποδομές προς όφελος πολιτών και οικονομίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider