ΗΠΑ: Πάνω από 460 επιχειρήσεις «ερίζουν» για επενδύσεις στους ημιαγωγούς, ύψους 52 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πάνω από 460 επιχειρήσεις «ερίζουν» για επενδύσεις στους ημιαγωγούς, ύψους 52 δισ. δολαρίων
Το υπουργείο Εμπορίου άρχισε να δέχεται αιτήσεις τον Ιούνιο για το πρόγραμμα επιδότησης ύψους 39 δισ.  δολαρίων για την κατασκευή ημιαγωγών στις ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη πως πάνω από 460 επιχειρήσεις έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το πρόγραμμα επενδύσεων σχετικά με τους ημιαγωγούς που «τρέχει» η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, με στόχο την ενίσχυση της χώρας στον -κρίσιμο- κλάδο των ηλεκτρονικών τσιπ.

Όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος, σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την παρουσίαση του νόμου «Chips for America», που παρέχει 52,7 δισ. δολάρια σε επιδοτήσεις για την παραγωγή, έρευνα και ανάπτυξη ημιαγωγών επί αμερικανικού εδάφους.

Ο Μπάιντεν ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι εταιρείες ανακοίνωσαν 166 δισ. δολάρια για την κατασκευή ημιαγωγών και ηλεκτρονικών το τελευταίο έτος, προσθέτοντας ότι ο νόμος θα κάνει «την Αμερική και πάλι ηγέτη στην κατασκευή ημιαγωγών και λιγότερο εξαρτημένη από άλλες χώρες για τις αλυσίδες προμήθειας ηλεκτρονικών ή καθαρής ενέργειας».

Το υπουργείο Εμπορίου άρχισε να δέχεται αιτήσεις τον Ιούνιο για το πρόγραμμα επιδότησης ύψους 39 δισ. δολαρίων για την κατασκευή ημιαγωγών στις ΗΠΑ, καθώς και για τον εξοπλισμό και τα υλικά για την κατασκευή τσιπ, αλλά δεν έχει ακόμη εκδώσει τα κεφάλαια των επιδοτήσεων.

«Κάνουμε επιτέλους τις επενδύσεις που έχουν καθυστερήσει εδώ και καιρό για να διασφαλίσουμε την οικονομική και εθνική μας ασφάλεια. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, αλλά είναι πιο σημαντικό να το κάνουμε σωστά» ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους η υπουργός, Τζίνα Ραϊμόντο.

Ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Εμπορίου τόνισε πως η κυβέρνηση κινείται γρήγορα για τις επενδύσεις. «Βρισκόμαστε σε ενεργό διάλογο με τους αιτούντες και αναμένουμε να ανακοινώσουμε σημαντική πρόοδο τους επόμενους μήνες».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Οι αγορές «τρόμαξαν» τη Μελόνι - UBS: Νέα ανατροπή στο «story» των ιταλικών τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider