Κίνα: «Καθίζηση» στις εκδόσεις νέων δανείων, «δείχνοντας» σε μείωση της ζήτησης 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: «Καθίζηση» στις εκδόσεις νέων δανείων, «δείχνοντας» σε μείωση της ζήτησης 
Εάν συνεχιστεί η αδύναμη δυναμική του δανεισμού, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει κακό οιωνό για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στο β' εξάμηνο του 2023.

Ισχυρή μηνιαία κάμψη εμφάνισαν οι εκδόσεις νέων δανείων στην Κίνα για τον Ιούλιο, υποδηλώντας πως η πιστωτική ζήτηση παραμένει αδύναμη παρά τις προσπάθειες του Πεκίνου για μεγαλύτερο δανεισμό των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η κεντρική τράπεζα της Κίνας, οι εκδόσεις νέων δανείων από τις τράπεζες έφτασαν τα 345,9 δισ. γουάν (47,93 δισ. δολάρια) έναντι 3,05 τρισ. γουάν τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μια μέτρηση στα 800 δισ. γουάν.

Η συνολική κοινωνική χρηματοδότηση, μια ευρύτερη μέτρηση που περιλαμβάνει επίσης τις μη τραπεζικές πιστώσεις, ανήλθε σε 528,2 δισ. γουάν τον Ιούλιο, μειωμένη απότομα από τα 4,22 τρισ. γουάν τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η PBOC.

Το ευρύτερο μέτρο της προσφοράς χρήματος αυξήθηκε κατά 10,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 11,3% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές ανέμεναν άλμα 11,0%.

Εάν συνεχιστεί η αδύναμη δυναμική του δανεισμού, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει κακό οιωνό για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στο β' εξάμηνο του 2023, σχολίασε το MarkeWatch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μπάιντεν: «Ωρολογιακή βόμβα» η οικονομία της Κίνας

Τουρκία: Πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider