ΔΟΕ: Θα αυξηθεί το παγκόσμιο ποσοστό ανεργίας το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΟΕ: Θα αυξηθεί το παγκόσμιο ποσοστό ανεργίας το 2024
Στο 5,2% αναμένεται να σκαρφαλώσει το παγκόσμιο ποσοστό ανεργίας αυτή τη χρονιά, κυρίως λόγω της ανόδου της ανεργίας στις προηγμένες οικονομίες. 

Στο 5,2% αναμένεται να σκαρφαλώσει το παγκόσμιο ποσοστό ανεργίας το 2024, κυρίως λόγω της ανόδου της ανεργίας στις προηγμένες οικονομίες.

Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνής Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί κατά 2 εκατομμύρια, ανεβάζοντας το ποσοστό της παγκόσμιας ανεργίας από 5,1% που ήταν το 2023.

«Προβλέπουμε μία μέτρια πτώση των επιδόσεων στις αγορές εργασίας, εν μέρει επειδή η ανάπτυξη επιβραδύνεται σε όλο τον κόσμο» σημειώνει ο Ρίτσαρντ Σάμανς, διευθυντής του τμήματος ερευνών της ΔΟΕ.

Ο ΔΟΕ, αναφέρει πως μετά από μία σύντομη αναπτυξιακή ώθηση, καθώς οι χώρες ανέκαμψαν από την πανδημία, η συνολική αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, επέστρεψε γρήγορα στο αργό ρυθμό που παρατηρήθηκε την προηγούμενη δεκαετία.

«Κατά τις περιόδους αργής αύξησης της παραγωγής, το πραγματικό μέσο εισόδημα και οι πραγματικοί μισθοί είναι συχνά ευάλωτα στα ξαφνικά "σοκ" ανόδου των τιμών» αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση επισημαίνει πως αναμένεται μικρή άνοδος στην απασχόληση μεταξύ των χωρών με υψηλότερο μεσαίο εισόδημα τα επόμενα δύο χρόνια, ωστόσο στις χώρες χαμηλού και χαμηλότερου μεσαίου εισοδήματος αυτή η άνοδος θα παραμείνει ισχυρή.

«Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική σε χώρες με υψηλά εισοδήματα, όπου η ανάπτυξη της απασχόλησης αναμένεται να γυρίσει αρνητική το 2024 ενώ μόνο μικρές βελτιώσεις αναμένονται το 2025» αναφέρει η έκθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σαουδική Αραβία: Δύο φορές πιο πάνω από τις εκτιμήσεις της η αξία των ορυκτών της πόρων - Μικρότερη η εξάρτηση από το πετρέλαιο

Γερμανία: Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις μηχανοδηγών και αγροτών

Τιμές - φωτιά σε λάδι, αλεύρι, γάλα, αυγά, ρύζι και αναψυκτικά στην Ελλάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider