Boston Consulting: Στα 7 τρισ. δολάρια η αποτίμηση των τραπεζών ανά την υφήλιο ως το 2029

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boston Consulting: Στα 7 τρισ. δολάρια η αποτίμηση των τραπεζών ανά την υφήλιο ως το 2029
Στα 7 τρισ. δολάρια μπορεί να αυξηθεί η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε παγκόσμια κλίμακα ως το 2029 σύμφωνα με έκθεση της Boston Consulting Group.

Στα 7 τρισ. δολάρια μπορεί να αυξηθεί η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών σε παγκόσμια κλίμακα ως το 2029 σύμφωνα με έκθεση της Boston Consulting Group, η οποία εκτιμά πως μία σειρά ενεργειών για την προώθηση της ανάπτυξης και την τόνωση της παραγωγικότητας θα δώσει νέα ώθηση στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ανά την υφήλιο.

Σύμφωνα με την έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να διπλασιάσουν τις τρέχουσες αποτιμήσεις τους εάν επιδιώξουν την ανάπτυξη και τη βελτίωση στην αναλογία του δείκτη τιμών με τη λογιστική αξία της μετοχής (price-to-book ratios).

«Ο μεγαλύτερος παράγοντας απαισιοδοξίας για τον τραπεζικό τομέα ήταν η σημαντική πτώση της κερδοφορίας», αναφέρει ακόμα στην έκθεσή της η Boston Consulting Group, ενώ σημειώνει πως οι τράπεζες είναι «απίθανο να επιστρέψουν στα επίπεδα κερδοφορίας και τις αποτιμήσεις που υπήρχαν πριν από την παγκόσμια οικονομική κρίση»

«Ακόμη και αν επενδύσουν στην παραγωγικότητα και απλοποιήσουν ριζικά τις δραστηριότητές τους, τα τραπεζικά κέρδη θα παραμείνουν υπό πίεση από τις υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις και τον αυξημένο ανταγωνισμό από νεότερους παίκτες όπως οι fintechs», καταλήγει η Boston Consulting Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Κατά... 900% εκτοξεύτηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2023 - Στα 46,5 δισ. δολάρια

Σε χαμηλά πέντε μηνών οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη - Κάτω από τα 30 ευρώ/Mwh

Γκεοργκίεβα: Η Κίνα χρειάζεται «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» για να «σώσει» τους ρυθμούς ανάπτυξης

gazzetta
gazzetta reader insider insider