ΗΠΑ: Αύξηση των ανοιχτών θέσεων εργασίας τον Δεκέμβριο - Σε υψηλό δύο ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Αύξηση των ανοιχτών θέσεων εργασίας τον Δεκέμβριο - Σε υψηλό δύο ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη
ΗΠΑ: Αύξηση των θέσεων εργασίας τον Δεκέμβριο - Σε υψηλό δύο ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Οι ανοιχτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ ανήλθαν σε 9,03 εκατομμύρια για το μήνα Δεκέμβριο, έναντι 8,92 εκατομμυρίων το Νοέμβριο. Ο αριθμός είναι υψηλότερος από την εκτίμηση του Dow Jones για 8,8 εκατομμύρια, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας στη μηνιαία Έρευνα για τις Νέες Θέσεις Εργασίας και τη Ροή Εργασίας.

Οι ανοιχτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 101.000 , όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ενώ τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά στις 8,925 εκατ. ανοιχτές θέσεις από 8,79 εκατ. που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Οι προσλήψεις αυξήθηκαν επίσης ελαφρώς, σημειώνοντας αύξηση κατά 67.000, ενώ οι παραιτήσεις μειώθηκαν κατά 132.000 και οι απολύσεις αυξήθηκαν κατά 85.000.

Την ίδια στιγμή, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνη του Conference Board αυξήθηκε στις 114,8 μονάδες από την καθοδικά αναθεωρημένη μέτρηση του προηγούμενου μήνα στις 108,0 μονάδες. Η τελευταία μέτρηση είναι η υψηλότερη από τον Δεκέμβριο του 2021, εν μέσω της επιβράδυνσης του πληθωρισμού και της αισιοδοξίας ότι η Federal Reserve θα ξεκινήσει σύντομα να μειώνει τα επιτόκια της. Οι αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μία μέτρηση στις 115 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μικτά πρόσημα στην Wall Street με το βλέμμα σε Fed και εταιρικά αποτελέσματα

Ευρωαγορές: Σε θετικό έδαφος μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ Ευρωζώνης

ΗΠΑ: Ενεργοποιούνται εκ νέου οι κυρώσεις σε βάρος του πετρελαϊκού τομέα της Βενεζουέλας

gazzetta
gazzetta reader insider insider