ΣΔΙΤ: Ωριμάζουν έργα αξίας 7 δισ. ευρώ, σε εξέλιξη επιπλέον επενδύσεις 2,5 δισ. – Όλη η λίστα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΣΔΙΤ: Ωριμάζουν έργα αξίας 7 δισ. ευρώ, σε εξέλιξη επιπλέον επενδύσεις 2,5 δισ. – Όλη η λίστα
Φοιτητικές εστίες, κτίρια οργανισμών, δικαστήρια, σχολικές υποδομές, αρδευτικά έργα και προγράμματα για τα απορρίμματα βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Έργα αξίας 7 δισ. ευρώ είναι σε διαδικασία ωρίμανσης συμπληρώνοντας τη δεξαμενή των 22 συμβάσεων αξίας 2,5 δισ. ευρώ έργων που ήδη τρέχουν. Ο λόγος για τις δράσεις που υλοποιούνται μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), όπως ανέγερση φοιτητικών εστιών, κτίρια οργανισμών, σχολικές υποδομές, προγράμματα για τα απορρίμματα και ευρύτερες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στις οποίες αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, σε συνέντευξη Τύπου για τα Επενδυτικά εργαλεία.

«Τα εργαλεία αυτά, συνολικά, ως στόχο έχουν τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση των υποδομών, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» ανέφερε.

Ο κ. Νίκος Σέργης, Διευθυντής της Μονάδας ΣΔΙΤ, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος ΣΔΙΤ, ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα ΣΔΙΤ σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. H Μονάδα ΣΔIT, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αναθέτουσες Αρχές, ολοκληρώνει τις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να εκκινήσει η υλοποίηση και των υπόλοιπων έργων ΣΔIT του προγράμματος. Έργα ΣΔΙΤ στον τομέα της φοιτητικής στέγασης, της άρδευσης, της διαχείρισης απορριμμάτων και της εξοικονόμησης ενέργειας, αναμένεται πολύ σύντομα, να συμβασιοποιηθούν και να υλοποιηθούν, εκπληρώνοντας το στόχο που έχουμε θέσει για την παράδοση υψηλής ποιότητας υποδομών και υπηρεσιών στους συμπολίτες μας».

Εξετάζονται επίσης και επιπλέον έργα πράσινης μορφής θαλάσσιων μεταφορών, επενδύσεων στην υγεία και στη διαχείριση αποβλήτων.

Έργα ΣΔΙΤ προς συμβασιοποίηση

Η πρόοδος των έργων ΣΔΙΤ που έχουν με προσωρινούς αναδόχους και οδεύουν προς συμβασιοποίηση είναι η εξής:

· Φοιτητικές Εστίες Πανεπιστημίου Κρήτης. Οριστικοποίηση Συμβατικών Εγγράφων από ιδιώτη ανάδοχο και αποστολή φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

· Φοιτητικές εστίες Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ολοκλήρωση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων και οριστικοποίηση Συμβατικών Εγγράφων από ιδιώτη - ανάδοχο.

· 17 σχολικές υποδομές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αναμένεται η οριστικοποίηση των Συμβατικών Εγγράφων για την αποστολή του φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση.

· Αναβάθμιση του Οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου Έγκριση Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αναμένεται η υπογραφή της Σύμβασης Σύμπραξης.

· Υλοποίηση κτιρίων στέγασης υπηρεσιών 5 αστυνομικών διευθύνσεων στην επικράτεια. Ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και έναρξη της περιόδου οριστικοποίησης των Συμβατικών Εγγράφων.

· Υλοποίηση Κτιρίου Στέγασης Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών. Ολοκλήρωση διαδικασιών για την οριστικοποίηση των Συμβατικών Εγγράφων και την αποστολή του φακέλου του έργου στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επιπλέον, τα έργα που είναι σε τελικό στάδιο διαγωνιστικής διαδικασίας είναι τα εξής:

· 6 ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 1. Δίκτυο άρδευσης ΤΟΕΒ Ταυρωπού 2. Υλοποίηση φράγματος Μιναγιώτικου και αρδευτικού δικτύου 3. Μεταφορά και διανομή νερού από το Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης 4. Λιμνοδεξαμενή Xοχλακίων νομού Λασιθίου - Φράγμα Αγ. Ιωάννη Ιεράπετρας 5. Αρδευτικό δίκτυο Υπέρειας Ν. Λάρισας – Ορφανών Ν. Καρδίτσας 6. Αρδευτικό δίκτυο Αλμωπαίου

· ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

· ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

· ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

· ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Έργα σε εξέλιξη

Μία σειρά από έργα ΣΔΙΤ είναι σε εξέλιξη. Σε έναρξη Α’ Φάσης (Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος) είναι το Κυβερνητικό Πάρκο «Ανδρέας Λεντάκης» και οι φοιτητικές εστίες Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και χώροι πολιτισμού.

Στην ολοκλήρωση Α’ Φάσης (Προεπιλογή Υποψηφίων) είναι οι φοιτητικές εστίες και συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κα το έργο για την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου, ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου και Συντήρηση και Διαχείριση αυτών.

Στην έναρξη ΒΙ’ Φάσης (Ανταγωνιστικός Διάλογος) είναι η υλοποίηση έργου πολυ-λειτουργικού συγκροτήματος της ΖΕΠ Κοζάνης, τα Δικαστικά Μέγαρα Κεντρικής Μακεδονίας, η αξιοποίηση και ανάπτυξη του πρώην εργοστασίου χαρτοποιίας Λαδόπουλου, οι Οδικοί Άξονες Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα Αμφίπολη και η μετεγκατάσταση Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού.

Στην ολοκλήρωση ΒΙ’ Φάσης (Ανταγωνιστικός Διάλογος) είναι η ανέγερση και λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παπαθανάσης: Tον Μάιο το νέο αίτημα δόσης από το Ταμείο Ανάκαμψης – Το σχέδιο πρόσβασης των ΜμΕ στο τραπεζικό σύστημα

Σε ισχύ από 22/4 το «Καλάθι των Νονών», από τις 24/4 το «Καλάθι του Πάσχα» - Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνουν

Δάνεια ESM για αμυντικές δαπάνες και νέα «Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων» - Η πρόταση Λέτα στους ηγέτες της ΕΕ

gazzetta
gazzetta reader insider insider