SSM: Η έκθεση των τραπεζών της Ευρωζώνης στη Ρωσία είναι μειωμένη κατά 55%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
SSM: Η έκθεση των τραπεζών της Ευρωζώνης στη Ρωσία είναι μειωμένη κατά 55%
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν περιορίσει τουλάχιστον στο μισό τις επαφές τους με τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με την επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM), Claudia Buch.

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν περιορίσει τουλάχιστον στο μισό τις επαφές τους με τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με την επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM), Claudia Buch. Όπως μεταδίδει το Reuters, η ίδια συμπλήρωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει ζητήσει στις τράπεζες που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, να περιορίσουν τη δραστηριότητά τους και να απομακρυνθούν από τη ρωσική αγορά.

«Η άμεση έκθεση στη Ρωσία υποχώρησε κατά 55% από το τέλος του 2021 έως το τέλος του 2023», ανέφερε η Buch στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης. «Κάποιες τράπεζες κατάφεραν ακόμα και να αποχωρήσουν εντελώς από την ρωσική αγορά. Η Τραπεζική Εποπτεία της ΕΚΤ ζήτησε από όλες τις τράπεζες με σημαντικά ανοίγματα στη Ρωσία να επιταχύνουν τις προσπάθειες μείωσης του κινδύνου, και να χαράξουν μία πορεία προς την ελαχιστοποίηση και τελικά την απομάκρυνση της δραστηριότητάς του από την Ρωσία», υποστήριξε η Buch.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζεντιλόνι: Το Eurogroup θα προχωρήσει με την Ένωση Κεφαλαιαγορών, με ή χωρίς συναίνεση

Κίνα: Ξεκινά το πρόγραμμα πώλησης ομολόγων 138 δισ. δολαρίων

Η Τουρκία ανακοίνωσε τριετές πρόγραμμα λιτότητας κατά του πληθωρισμού

gazzetta
gazzetta reader insider insider