ΗΠΑ: Υποχώρησαν από το 8μηνο υψηλό οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Υποχώρησαν από το 8μηνο υψηλό οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας
Μία ένδειξη πως η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να αντιμετωπίζει χαμηλό επίπεδο απολύσεων. 

Μειώθηκε κατά 10.000 ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, πέφτοντας στις 222.000, μία ένδειξη πως η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να κινείται σε χαμηλά επίπεδα απολύσεων.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει πως οι αιτήσεις θα έφταναν συνολικά τις 221.000 το επταήμερο που έληξε στις 4 Μαΐου, με βάση εποχικά διορθωμένα στοιχεία. Οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας κυμαίνονταν μεταξύ 194.000 και 232.000 φέτος, ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο που διατηρήθηκε με συνέπεια τη δεκαετία του 1960, όταν ο πληθυσμός ήταν πολύ μικρότερος.

Ο ρυθμός των προσλήψεων φαίνεται να επιβραδύνεται, αλλά οι απολύσεις εξακολουθούν να είναι αρκετά χαμηλές και δείχνουν ελάχιστα σημάδια ανόδου.

Την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις ανεργίας εκτινάχθηκαν στο υψηλό οκτώ μηνών των 232.000, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του Dow Jones για 214.000, αν και η αύξηση προήλθε σε μεγάλο βαθμό από την αύξηση των αιτήσεων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης που συνδέεται με τις σχολικές διακοπές. Είναι ένα καθιερωμένο μοτίβο που εμφανίζεται πολλές φορές το χρόνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Walmart ξεπέρασε τις προβλέψεις για το τρίμηνο - Ράλι 5% για την μετοχή

Κασκάρι (Fed): Tα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν ψηλά για περισσότερο χρονικό διάστημα

Τι θέλει ένας Ρώσος στο Πεκίνο - Η ατζέντα Πούτιν και η αντίδραση των ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider