IATA: Τα κέρδη των αεροπορικών θα ξεπεράσουν τα 30 δισ. δολάρια το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IATA: Τα κέρδη των αεροπορικών θα ξεπεράσουν τα 30 δισ. δολάρια το 2024
Οι αεροπορικές εταιρείες εκτιμούν πως θα μεταφέρουν σχεδόν 5 δισ. επιβάτες σε όλον τον κόσμο φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ του 2019.

Κέρδη που θα ξεπεράσουν τα 30,5 δισ. δολάρια αναμένεται να εμφανίσει η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία φέτος, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Πέρυσι οι αεροπορικές κατέγραψαν κέρδη που έφτασαν τα 27,4 δισ. δολάρια δολαρίων, όπως ανέφερε η IATA στην ετήσια γενική της συνέλευση στο Ντουμπάι. Ωστόσο, καθώς τα κέρδη αυξάνονται, το ίδιο συμβαίνει και με τα έξοδα, με αποτέλεσμα να περιορίζονται τα κέρδη ανά επιβάτη, ανέφερε η IATA.

«Το να κερδίζουμε μόλις 6,14 δολάρια ανά επιβάτη είναι μια ένδειξη του πόσο περιορισμένα είναι τα κέρδη μας – μόλις και μετά βίας αρκετά για έναν καφέ σε πολλά μέρη του κόσμου», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της IATA Willie Walsh.

Παράλληλα, οι αεροπορικές εταιρείες εκτιμούν πως θα μεταφέρουν σχεδόν 5 δισ. επιβάτες σε όλον τον κόσμο φέτος, ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ του 2019, πριν από την πανδημία της COVID-19, που είχε διαμορφωθεί στα 4,54 δισ..

Η υγειονομική κρίση είχε προκαλέσει βουτιά στον τομέα των αερομεταφορών με τεράστιες απώλειες. Η IATA τις υπολογίζει σε 183 δισ. δολάρια μεταξύ του 2020 και του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider