Μεικτή εικόνα για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεικτή εικόνα για την επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ τον Μάιο
Αντικρουόμενα μηνύματα για την επιχειρηματική δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ έδωσαν οι δύο εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν την Δευτέρα.

Αντικρουόμενα μηνύματα για την επιχειρηματική δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ έδωσαν οι δύο εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν την Δευτέρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της S&P Global η μεταποίηση βελτιώθηκε τον Μάιο. Από την άλλη, η έκθεση του Institute for Supply Management έδειξε επιβράδυνση της δραστηριότητας για δεύτερο διαδοχικό μήνα και συρρίκνωση των νέων παραγγελιών με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο ετών.

Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της S&P Global ενισχύθηκε στις 51,3 μονάδες τον Μάιο μετά την ουδέτερη μέτρηση του Απριλίου στις 50,0 μονάδες. Σημειώνεται ότι το επίπεδο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Η τελευταία μέτρηση δείχνει μικρή βελτίωση στην υγεία του μεταποιητικού κλάδου, για τέταρτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες.

Όπως έδειξε η έκθεση, οι νέες παραγγελίες επέστρεψαν σε τροχιά ανάπτυξης τον Μάιο, υποστηρίζοντας την ταχύτερη επέκταση της παραγωγής, ενώ και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη ενισχύθηκε, με τις θετικές προσδοκίες για το μέλλον του κλάδου να συμβάλουν σε επιπλέον προσλήψεις. Στο μεταξύ, ο δείκτης για το εισερχόμενο κόστος ενισχύθηκε σε υψηλό άνω των 12 μηνών, με τις εταιρείες να αυξάνουν ως αποτέλεσμα τις τιμές τους.

Από την πλευρά του Institute for Supply Management, ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε τον Μάιο στις 48,7 μονάδες από 49,2 μονάδες τον Απρίλιο, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων για δεύτερο διαδοχικό μήνα. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τον δείκτη στις 49,6 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Κομισιόν επικαιροποιεί τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εφαρμογή του RRF

Επιτόκια ΕΚΤ: Ελπίζει σε περισσότερες μειώσεις ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας

Ξεπέρασε το 75% ο πληθωρισμός στην Τουρκία

gazzetta
gazzetta reader insider insider