ΗΠΑ: «Βουτιά» στις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Βουτιά» στις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάιο
σημαία των ΗΠΑ
Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας της ADP αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις προσέλαβαν 152.000 εργαζομένους τον Μάιο.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις πρόσθεσαν 152.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάιο, άλλο ένα σημάδι ευρύτερης επιβράδυνσης των προσλήψεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε την Τετάρτη η εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει 175.000 νέες θέσεις, όπως αναφέρει το Marketwatch.

Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση το 2024 και μία πολύ χαμηλότερη επίδοση από την προς τα κάτω αναθεωρημένη έκθεση των 188.000 θέσεων του Απριλίου.

Ιστορικά, η ADP παρουσιάζει χειρότερα νούμερα από τις επίσημες θέσεις εργασίας της κυβέρνησης που ακολουθεί λίγες μέρες αργότερα, ωστόσο οι δύο εκθέσεις κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση με την πάροδο του χρόνου.

Η κυβέρνηση την Παρασκευή αναμένεται να αναφέρει ότι 190.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τον Μάιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Οι θέσεις εργασίας έχουν πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών και οι προσλήψεις φαίνεται να έχουν επιβραδυνθεί, ανοίγοντας ενδεχομένως το δρόμο για τη μείωση των επιτοκίων από την Federal Reserve αργότερα φέτος. Το κλειδί είναι εάν η άνοδος των μισθών τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να υποχωρεί. Οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να προσθέτουν εργαζομένους ταχύτερα από την αύξηση του εργατικού δυναμικού και αυτό θα μπορούσε να διατηρήσει κάποια ανοδική πίεση στον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διαμάντια: Οι καταναλωτές τα απορρίπτουν για πολύτιμους λίθους... εργαστηρίου

Ισπανία: Ελάχιστο φόρο 15% στις πολυεθνικές εταιρείες επιβάλλει η κυβέρνηση Σάντσεθ

Γερμανία: Αμετάβλητο στο 5,9% το ποσοστό της ανεργίας τον Μάιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider