Αιφνίδια άνοδος 7,6% στις κινεζικές εξαγωγές τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αιφνίδια άνοδος 7,6% στις κινεζικές εξαγωγές τον Μάιο
Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 7,6% τον Μάιο σε σχέση με πέρυσι σε όρους δολαρίου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για αύξηση 6%.

Οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν πάνω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων τον Μάιο, ενώ στον αντίποδα, οι εισαγωγές ήταν κατώτερες των εκτιμήσεων όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή. Ειδικότερα, οι κινεζικές εξαγωγές εμφάνισαν ρυθμό ανόδου 7,6% σε ετήσια βάση πάνω από τις προσδοκίες για ανάπτυξη 6%.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι εισαγωγές, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 1,8% για το ίδιο χρονικό διάστημα, με τους αναλυτές να προβλέπουν άνοδο 4,2%. Τον Απρίλιο, οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά 1,5% σε ετήσια βάση, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,4%. Για τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, οι εξαγωγές σημειώνουν αύξηση κατά 2,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ οι εισαγωγές κινούνται στο +2,9%.

Οι εισαγωγές και οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ μειώθηκαν όπως αναφέρει το CNBC, ωστόσο το εμπόριο με την Ένωση Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας είναι στα πάνω του, με τις εξαγωγές της Κίνας προς την περιοχή να αυξάνονται κατά 4,1% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου. Επίσης, το διμερές εμπόριο Ρωσίας - Κίνας, είδε τις εξαγωγές του Πεκίνου προς τη Μόσχα να υποχωρούν ενώ οι ρωσικές εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 7,5%. Οι εξαγωγές πλοίων της Κίνας σχεδόν διπλασιάστηκαν την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, ενώ οι εξαγωγές αυτοκινήτων είδαν ράλι 20%. Οι εξαγωγές σπάνιων γαιών, λιπασμάτων και κινητών τηλεφώνων μειώθηκαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lidl Ελλάς: 25 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά - Επενδύσεις 1,4 δισ. ευρώ

Μαρινάκης: Ο Κασσελάκης κατάφερε να ξεπεράσει τον Πολάκη σε τοξικότητα και λαϊκισμό

Με το βλέμμα σε νέες εξαγορές η Ideal Holdings

gazzetta
gazzetta reader insider insider