Μακλούφ (ΕΚΤ) για επιτόκια: Ασαφές εάν υπάρξουν νέες μειώσεις ή πόσο θα γρήγορα θα γίνουν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακλούφ (ΕΚΤ) για επιτόκια: Ασαφές εάν υπάρξουν νέες μειώσεις ή πόσο θα γρήγορα θα γίνουν
Δεν είναι σαφές πότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει ξανά τα επιτόκια - ή αν τα επιφέρει - καθώς οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό παραμένουν αβέβαιες, υπογράμμισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γκάμπριελ Μακλούφ, μία ημέρα μετά την περικοπή του κόστους δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης.

Δεν είναι σαφές πότε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει ξανά τα επιτόκια - ή αν τα επιφέρει - καθώς οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό παραμένουν αβέβαιες, υπογράμμισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Γκάμπριελ Μακλούφ, μία ημέρα μετά την περικοπή του κόστους δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης.

«Είμαστε πλέον βέβαιοι ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού λειτουργεί. Δεν σημαίνει παρεμπιπτόντως, ότι ξέρουμε πόσο γρήγορα θα συνεχίσουμε ή αν θα προχωρήσουμε καθόλου σε νέες μειώσεις επειδή — αυτή είναι η φράση που χρησιμοποιούμε — ο δρόμος είναι ανώμαλος», επεσήμανε σε συνέντευξή του στο RTE Radio 1.

«Σε ορισμένους τομείς της ευρωπαϊκής οικονομίας, ειδικά των υπηρεσιών, έχουμε δει τον πληθωρισμό πολύ πιο ισχυρό, η αύξηση των μισθών είναι αρκετά μεγάλη. Επομένως, δεν είναι απολύτως σαφές ο ρυθμός του αποπληθωρισμού, αλλά τουλάχιστον λειτουργεί, και είμαστε σίγουροι εκεί πως κινούμαστε προς τα εκεί» πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται πως στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε πως δεν θα υπάρξει καμία προδέσμευση για χρονοδιάγραμμα μειώσεων επιτοκίων, με μια νέα περικοπή τον Ιούλιο να απομακρύνεται από το κάδρο και να φαίνεται πως το ραντεβού δίδεται για τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bundesbank: Η Γερμανία αποκτά θετικό momentum - Οι προβλέψεις για πληθωρισμό και ανάπτυξη

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η Deutsche Bank - Αυξάνει τις τιμές στόχους

Η HotelBrain αναλαμβάνει την εκμετάλλευση του πρώην Hotel Nikopolis

gazzetta
gazzetta reader insider insider