Η απάντηση της H&M για το λουκέτο από την ΑΑΔΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η απάντηση της H&M για το λουκέτο από την ΑΑΔΕ
Προβλήματα στα συστήματά της επικαλείται η H&M μετά το λουκέτο που επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Την δική της απάντηση δίνει η H&M για τη μη διαβίβαση 21.000 αποδείξεων αξίας 576.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ, από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιουνίου της φετινής χρονιάς, στο κατάστημά της στο Σύνταγμα, που επέφερε πρόστιμο 56.000 ευρώ και λουκέτο 48 ωρών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η πολυεθνική επισημαίνει ότι η κατάσταση που επικρατούσε στο κατάστημά της στο κέντρο της Αθήνας, υπέπεσε στην αντίληψή της μέσω των ελληνικών φορολογικών αρχών. «Οι τοπικές μας ομάδες εργάζονται σκληρά για να επιλύσουν το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό», υποστηρίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, διαμηνύει πως βρίσκεται σε στενό διάλογο με τον πάροχο συστήματος πληρωμών, αμέσως μόλις της γνωστοποιήθηκε το θέμα. «Είναι ύψιστη προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή να βρούμε τα αίτια και να φροντίσουμε ότι η κατάσταση θα διευθετηθεί άμεσα και δεν θα επαναληφθεί» έσπευσε να συμπληρώσει.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ορισμένες τεχνικές και ρυθμιστικές δυσκολίες με το σύστημα των ταμείων μας, λόγω των οποίων το κατάστημά μας στην οδό Ερμού 11 θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες (από 16/06/2024 έως 18/06/2024). H κατάσταση αυτή υπέπεσε στην αντίληψή μας μέσω των ελληνικών φορολογικών αρχών. Οι τοπικές μας ομάδες εργάζονται σκληρά για να επιλύσουν το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Βρισκόμαστε σε στενό διάλογο με τον πάροχο συστήματος πληρωμών, αμέσως μόλις μας γνωστοποιήθηκε το θέμα. Είναι ύψιστη προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή να βρούμε τα αίτια και να φροντίσουμε ότι η κατάσταση θα διευθετηθεί άμεσα και δεν θα επαναληφθεί».

Τα ευρήματα της ΑΑΔΕ

Υπενθυμίζεται πως χτες, οι ελεγκτές επισκέφθηκαν το κατάστημα και εντόπισαν πως υπήρχαν ταμειακές μηχανές που είχαν σταματήσει τη διασύνδεση τους με την ΑΑΔΕ για σχεδόν ένα εξάμηνο. Με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους στα tablets τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive, που βλέπει σε πραγματικό χρόνο τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων. Τι βρήκαν; Ότι το συγκεκριμένο κατάστημα, από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιουνίου της φετινής χρονιάς, έκοψε αλλά δεν διαβίβασε 21.100 αποδείξεις, αξίας 576.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ. Στην επιχείρηση επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος, και στο κατάστημα μπήκε λουκέτο για 48 ώρες. Ταυτόχρονα, οι ελεγκτές εξετάζουν τις κινήσεις και άλλων καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ρούχων, για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και εκεί αντίστοιχες παραβάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Streem Global εξαγόρασε τη Nami στη Σερβία

ΑΔΜΗΕ: Στα 109,8 εκατ. τα έσοδα το πρώτο τρίμηνο - Αύξηση 25,1% στα καθαρά κέρδη

Med: Ανακοίνωσε διακοπή στις διαπραγματεύσεις με Axel για συγχώνευση

gazzetta
gazzetta reader insider insider