Πληθωρισμός Μαΐου: Χαμηλότερος σε σύγκριση με Ευρωζώνη και ΕΕ - Αναλυτικά τα στοιχεία της Eurostat

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πληθωρισμός Μαΐου: Χαμηλότερος σε σύγκριση με Ευρωζώνη και ΕΕ - Αναλυτικά τα στοιχεία της Eurostat
Στο 2,4% διαμορφώθηκε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Μάιο, χαμηλότερα σε σύγκριση με τον μέσο όρο τόσο σε Ευρωζώνη, όσο και σε Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Eurostat. 

Στο 2,4% διαμορφώθηκε ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Μάιο, χαμηλότερα σε σύγκριση με τον μέσο όρο τόσο σε Ευρωζώνη, όσο και σε Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία της Eurostat.

Σημειώνεται ότι το εναρμονισμένο μέγεθος συνέπεσε τον Μάιο με τον ρυθμό αύξησης των τιμών που υπολόγισε η ΕΛΣΤΑΤ σε εθνικό επίπεδο.

Ο πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο 2,7% κατά μέσο όρο στο εξεταζόμενο διάστημα, από 2,6% τον Απρίλιο, ενώ της Ευρωζώνης ανήλθε στο 2,6%, από 2,4% τον προηγούμενο μήνα.

Οι χαμηλότεροι ρυθμοί καταγράφηκαν σε Λετονία (0,0%), Φινλανδία (0,4%) και Ιταλία (0,8%), ενώ οι υψηλότεροι σε Ρουμανία 5,8%, Βέλγιο (4,9%) και Κροατία (4,3%). Σε σύγκριση με τον Απρίλιο, ο ετήσιος πληθωρισμός επιβραδύνθηκε σε 11 κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε 2 και επιταχύνθηκε σε 14.

Τη μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό του Μαΐου στην Ευρωζώνη είχαν οι υπηρεσίες, ενώ ακολούθησε η κατηγορία «τρόφιμα, αλκοόλ, καπνός», τα μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα και η ενέργεια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider