Τσάκωνας: Η πιθανή αναβάθμιση της Moody’s θα φέρει κεφάλαια 12 με 20 δισ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσάκωνας: Η πιθανή αναβάθμιση της Moody’s θα φέρει κεφάλαια 12 με 20 δισ.
Tους φιλόδοξους στόχους της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να πληρώνουμε τους ετήσιους τόκους, περιέγραψε ο Δημήτρης Τσάκωνας, γενικός διευθυντής, Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), μιλώντας σε πάνελ, στο πλαίσιο της 28ης Στρογγυλής Τραπέζης του «Economist» - 28th Annual Economist Government Roundtable.

Tους φιλόδοξους στόχους της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να πληρώνουμε τους ετήσιους τόκους, περιέγραψε ο Δημήτρης Τσάκωνας, γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), μιλώντας σε πάνελ, στο πλαίσιο της 28ης Στρογγυλής Τραπέζης του «Economist» - 28th Annual Economist Government Roundtable.

Όσον αφορά την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας, εξήγησε ότι επιδίωξη είναι η επιστροφή στο A+, εκεί δηλαδή που βρισκόταν η χώρα το 2009.

Για τα spreads, παράλληλα, υπογράμμισε ότι ως στόχος έχει τεθεί η προσέγγιση των επιπέδων της Πορτογαλίας -ενδεχομένως και λίγο χαμηλότερα- ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ανάγκη μείωσης του χρέους σε απόλυτα μεγέθη. Πάντως, υποστήριξε ότι οι τελευταίες εκδόσεις των κρατικών ομολόγων κατέδειξαν την πεποίθηση των επενδυτών για την επενδυτική βαθμίδα.

«Το θέμα είναι να πειστεί και ο Moody's» σχολίασε, ενώ εξήγησε ότι μια πιθανή αναβάθμιση, κάτι το οποίο θα φέρει τη σφραγίδα του investment grade κι από τους τρεις μεγάλους οίκους, θα οδηγήσει σε διπλασιασμό των εκτιμώμενων ροών κεφαλαίων προς την Ελλάδα, από 6 - 10 δισ. ευρώ σε 12 – 20 δισ. ευρώ.

Τέλος, ερωτηθείς τι είναι αυτό που φοβάται σήμερα, έδωσε την εξής απάντηση: «Μετά από 15 χρόνια με το κεφάλι μέσα στο νερό, δεν φοβάμαι τίποτα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κοστέλο: Να μην σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις λόγω εκλογών - Η Ελλάδα περιμένει 4 πακέτα, αξίας 4% του ΑΕΠ, τον επόμενο χρόνο

Παπαθανάσης: Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων

Χατζηδάκης: Νέες δράσεις για το δημογραφικό και αλλαγές στα επιδόματα – Προχωρά η «κοινωνική αντιπαροχή»

gazzetta
gazzetta reader insider insider