Κίνα: Απρόσμενη μείωση στις εισαγωγές για το πρώτο εξάμηνο του 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Απρόσμενη μείωση στις εισαγωγές για το πρώτο εξάμηνο του 2024
Μείωση κατέγραψαν οι εισαγωγές στην Κίνα για τον Ιούνιο, αντίθετα με τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για ελαφρά αύξηση.

Μείωση κατέγραψαν οι εισαγωγές στην Κίνα για τον Ιούνιο, αντίθετα με τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για ελαφρά αύξηση. Στον αντίποδα, οι εξαγωγές αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με στοιχεία από τις τελωνειακές αρχές της χώρας.

Σε ετήσια βάση, οι εισαγωγές της Κίνας μειώθηκαν κατά 2,3% με σημείο αναφοράς το αμερικανικό δολάριο. Σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 2,8%.

Αντίθετα οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 8,6% σε ετήσια βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για 8%.

Με αυτά τα στοιχεία, η πορεία των εισαγωγών σημειώνει άνοδο 2% και των εξαγωγών κατά 3,6% για το πρώτο εξάμηνο του 2024, σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Το εμπόριο της Κίνας με την Ένωση Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας αυξήθηκε κατά 7,1% το πρώτο εξάμηνο του έτους, εδραιώνοντας τη θέση της ως τον μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη της Κίνας στην περιοχή. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, το εμπόριο της ΕΕ με την Κίνα παρουσιάζει μείωση το πρώτο εξάμηνο του 2024 τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές.

Όσον αφορά τις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, οι εισαγωγές από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,9% το πρώτο εξάμηνο του έτους, αν και οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,5%.

Με ταχείς ρυθμούς αναπτύχθηκε το εμπόριο με την Βραζιλία, με τις κινεζικές εξαγωγές προς τη Λατινική Αμερική να αυξάνονται κατά 24,4% και τις εισαγωγές να ενισχύονται κατά 8,3% σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΞ Κίνας: Δεν θα αποδεχτούμε ποτέ τις «ανυπόστατες κατηγορίες» του NATO

Ericsson: Μικρότερη των αρχικών εκτιμήσεων η πτώση στα έσοδα - Ράλι 8% για τη μετοχή

Bloomberg: Η ΕΚΤ θα «πάρει τον χρόνο της» με τα επιτόκια

gazzetta
gazzetta reader insider insider