Παπαθανάσης: Η αναβάθμιση από την Scope ενισχύει περαιτέρω την αξιοπιστία της χώρας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπαθανάσης: Η αναβάθμιση από την Scope ενισχύει περαιτέρω την αξιοπιστία της χώρας
Αποτελεί διεθνές μήνυμα για την συστηματικότητα και την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής Μητσοτάκη, αναφέρει ο αναπλ. υπ. Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Για εξέλιξη που ενισχύει περαιτέρω την αξιοπιστία της χώρας κάνει λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε θετικές.

Αναλυτικά ο κ. Παπαθανάσης αναφέρει:

«Η νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αυτή τη φορά από τον οίκο Scope Ratings, αποτελεί μια ακόμα διεθνή αναγνώριση των αποτελεσμάτων της συστηματικής και αποφασιστικής οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμα- Χατζηδάκης: Η αναβάθμιση της Scope απόδειξη των θετικών προοπτικών της οικονομίας μας

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω την αξιοπιστία της χώρας και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Μιας οικονομίας με συνεχώς αποκλιμακούμενο δημόσιο χρέος, με μείωση του κόστους δανεισμού για το κράτος και για τις επιχειρήσεις, με κάλυψη του επενδυτικού κενού που δημιούργησε η κρίση, με στήριξη της επιχειρηματικότητας, κυρίως όμως με δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας για όλους.

Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας, εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμά μας, διοχετεύοντας κάθε διαθέσιμο ευρώ από τους ευρωπαϊκούς και από τους εθνικούς πόρους για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και για την μετατροπή της συλλογικής ευημερίας σε ατομική προκοπή για τους συμπολίτες μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider