Τσάπαλος: Η νομιμότητα στον αιγιαλό θα εφαρμοστεί στο ακέραιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσάπαλος: Η νομιμότητα στον αιγιαλό θα εφαρμοστεί στο ακέραιο
Αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για παράταση».

Για τους ελέγχους των κρατικών υπηρεσιών στις παραλίες καθώς και για το εάν θα υπάρξει παράταση στις φορολογικές δηλώσεις μίλησε στο EΡΤΝews ο Όμηρος Τσάπαλος, εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ΥΠΕΘΟ εντείνει τους ελέγχους στις παραλίες όλης της χώρας, προκειμένου να διασφαλίσει τη νομιμότητα στις παραχωρήσεις δημόσιων εκτάσεων». Αναφορικά με τις φορολογικές δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για παράταση»

Παράλληλα, διεμήνυσε πως «οι επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν δημόσιες εκτάσεις στις παραλίες οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κανόνες του μισθωτηρίου που έχουν υπογράψει». Και όπως είπε, οι κανόνες αυτοί περιλαμβάνουν όχι μόνο την τήρηση του συμφωνημένου χώρου, αλλά και την εξασφάλιση της ασφάλειας και της προσβασιμότητας για όλους τους πολίτες.

«Να υπάρχει μια ξεκάθαρη πινακίδα με το που μπαίνεις σε μια παραλία και να ενημερώνεται το πολίτης, ποιο είναι το εμβαδόν που πρέπει να καταλαμβάνει η επιχειρηματίας και ποια είναι ακριβώς το μισθωτήριο το οποίο έχει υπογράψει», πρόσθεσε ο κ. Τσάπαλος. Όπως τόνισε οι έλεγχοι γίνονται σε όλη την Ελλάδα, με έμφαση σε περιοχές με υψηλές καταγγελίες, όπως η Χαλκιδική, η Ρόδος και η Κάλυμνος.

Μέχρι στιγμής όπως δήλωσε έχουν σφραγιστεί τέσσερις επιχειρήσεις για σοβαρές παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ. «Η φετινή εικόνα είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΘΟ, ενώ επεσήμανε ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, υπενθύμισε ότι οι πολίτες μπορούν να συμβάλλουν σε αυτούς τους ελέγχους κατεβάζοντας την εφαρμογή του Υπουργείου Οικονομικών, μέσω της οποίας μπορούν να καταγγείλουν παραβάσεις είτε επώνυμα είτε ανώνυμα. «Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί πάνω από 9.000 καταγγελίες μέσω της εφαρμογής», ανέφερε σχετικά. Και όπως τόνισε «η νομιμότητα στην παραλία και στον αιγιαλό θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».

Τέλος, αναφερόμενος στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων, σημείωσε ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 26η Ιουλίου και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί πέντε εκατομμύρια δηλώσεις, αριθμός ρεκόρ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. «Πρέπει να σταματήσουμε την κουλτούρα των παρατάσεων» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει συζήτηση για παράταση», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι οι προθεσμίες πρέπει να τηρούνται για καλύτερη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών και ταχύτερες επιστροφές φόρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης για ρεύμα: Αυτή τη στιγμή για λιανική και καταναλωτές, δεν χρειάζονται επιδοτήσεις

Ταχιάος: Η Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο, παράλληλα με το Μετρό, θα ζήσει μια επανάσταση στις συγκοινωνίες

Τσακλόγλου: Δεν υπάρχει εξαήμερη εργασία

gazzetta
gazzetta reader insider insider