ΗΠΑ: Στάσιμες οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στάσιμες οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούνιο
Με εξαίρεση των κλάδων των αυτοκινήτων και του φυσικού αερίου,οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Ιούνιο.

Στάσιμες παρέμειναν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ για τον Ιούνιο, εν μέρει λόγω της πτώσης στις τιμές του φυσικού αερίου αλλά και μίας κυβερνοεπίθεσης σε εμπόρους αυτοκινήτων. Εξαιρουμένων αυτών των κλάδων, τα περισσότερα καταστήματα παρουσίασαν αύξηση στον τζίρο, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία σταθεροποιείται.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, οι πωλήσεις διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα, έναντι των προβλέψεων οικονομολόγων σε έρευνα του Wall Street Journal για πτώση 0,4%.

Μια σειρά από πρόσφατα στοιχεία, δείχνουν επιβράδυνση της οικονομίας και μείωση των καταναλωτικών δαπανών. Ωστόσο, στην εν λόγω έκθεση για το λιανεμπόριο, δεν υπήρξαν περαιτέρω ενδείξεις ότι η τάσεις αυτές έχουν διευρυνθεί.

Με εξαίρεση των κλάδων των αυτοκινήτων και του φυσικού αερίου,οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,8% τον Ιούνιο, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Οι πωλήσεις καινούργιων οχημάτων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων, μια κατηγορία με αρκετές αυξομειώσεις, μειώθηκαν κατά 2,0% και ώθησαν καθοδικά και τα συνολικά στοιχεία. Μια κυβερνοεπίθεση σε εμπόρους αυτοκινήτων εμπόδισε πολλές πωλήσεις από το να ολοκληρωθούν, οι οποίες όμως αναμένεται να εκτελεστούν αντ' αυτού τον Ιούλιο.

Οι εισπράξεις από πωλήσεις φυσικού αερίου βυθίστηκαν 3% κυρίως λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου.

Ο τζίρος των εστιατορίων αυξήθηκε κατά 0,3% για τρίτο μήνα στη σειρά, κάτι το οποίο συμβαίνει όταν οι οικονομία υγιεί και οι πολίτες αισθάνονται ασφάλεια στην θέση εργασίας τους.

Αύξηση που αναμένεται να συνεχιστεί και τον τρέχοντα μήνα, για δεύτερο συνεχόμενο καταγράφηκε και στα στα διαδικτυακά καταστήματα λόγω προσφορών που εφάρμοσε η Amazon αλλά και παρόμοιες επιχειρήσεις όπως τα Walmart.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ - Κίνα: «Μάχη» για τα υποθαλάσσια καλώδια του ίντερνετ

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε η ζήτηση για δάνεια από τα νοικοκυριά για πρώτη φορά από το 2022

Γερμανία: Υποχώρησε η εμπιστοσύνη των επενδυτών - Για 1η φορά σε έναν χρόνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider