Τράπεζα της Κίνας: Μείωση στα επιτόκια δανεισμού για στήριξη της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τράπεζα της Κίνας: Μείωση στα επιτόκια δανεισμού για στήριξη της οικονομίας
Με μία κίνηση που αιφνιδίασε την αγορά, η Κίνα μείωσε τα επιτόκια δανεισμού, σε μια προσπάθεια να τονώσει την ανάπτυξη.

Με μία κίνηση που αιφνιδίασε την αγορά, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσε τα επιτόκια δανεισμού, σε μια προσπάθεια να τονώσει την ανάπτυξη. Η κίνηση ακολούθησε την ανακοίνωση ασθενέστερων από το αναμενόμενο στοιχείων για το β' τρίμηνο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βρίσκεται στα όρια του αποπληθωρισμού και αντιμετωπίζει παρατεταμένη κρίση ακινήτων, αυξημένο χρέος και αδύναμο καταναλωτικό και επιχειρηματικό κλίμα. Ακόμη, οι παγκόσμιοι ηγέτες του εμπορίου γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί απέναντι στην άλλοτε εξαγωγική κυριαρχία της Κίνας.

Σύμφωνα με την απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, τα επιτόκια μειώθηκαν στο 1,7%, ενώ η Τράπεζα ανέφερε ότι θα βελτιώσει και τον μηχανισμό πράξεων ανοιχτής αγοράς.

Επιπλέον, τα βασικά επιτόκια δανείων ενός έτους και πέντε ετών μειώθηκαν και τα δύο κατά 10 μονάδες βάσης στο 3,35% και 3,85% αντίστοιχα.

«Οι αυξανόμενες προσδοκίες για την έναρξη της μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έδωσαν ώθηση στην Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας να χαλαρώσει την νομισματική της πολιτική», δήλωσε ο Ju Wang, επικεφαλής της Greater China FX.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αρνητικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider