ΗΠΑ: «Βουτιά» στις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: «Βουτιά» στις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο
Επιβραδύνθηκαν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, περισσότερο από το αναμενόμενο, όπως αναφέρει η έκθεση της ADP την Τετάρτη.

Επιβραδύνθηκαν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, πέφτοντας μάλιστα στα χαμηλότερα επίπεδα από την αρχή του χρόνου, όπως αναφέρει η έκθεση της ADP την Τετάρτη.

Οι θέσεις εργασίας στις αμερικανικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν μόλις κατά 122.000 αυτόν τον μήνα, από το ανοδικά αναθεωρημένο νούμερο των 155.000 τον Ιούνιο. Οι οικονομολόγοι έβλεπαν τις θέσεις εργασίας να φτάνουν πολύ ψηλότερα, στις 147.000.

Επίσης, η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε στον μικρότερο ρυθμό από το 2021 για τους εργαζόμενους που άλλαξαν δουλειά, καθώς και για όσους παρέμειναν, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη σε συνεργασία με το Stanford Digital Economy Lab.

Οι ετήσιες αποδοχές για όσους παραμένουν στις θέσεις εργασίας τους επιβραδύνθηκαν στο 4,8% τον Ιούλιο, ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης των τελευταίων τριών ετών. Εκείνοι που αλλάζουν θέσεις εργασίας, παρουσίασαν μεγάλη πτώση, με τα κέρδη των μισθών να επιβραδύνονται στο 7,2% από 7,7%.

«Με την υποχώρηση της αύξησης των μισθών, η αγορά εργασίας ακολουθεί την προσπάθεια της Federal Reserve να επιβραδύνει τον πληθωρισμό», δήλωσε η Nela Richardson, επικεφαλής οικονομολόγος της ADP. «Αν ο πληθωρισμός επιστρέψει στις ανοδικές τιμές, αυτό δεν θα οφείλεται στην εργασία» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέος CEO στην Boeing - «Χαμηλές πτήσεις» στο β' τρίμηνο

ING για πληθωρισμό Ευρωζώνης: Close call μία μείωση επιτοκίων από ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο

Fed: Τι θα καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της - Τα διλήμματα απέναντι σε νίκη του Τραμπ

gazzetta
gazzetta reader insider insider