Ταμείο Ανάκαμψης: Νέα «task force» για τα έργα και τα ορόσημα

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταμείο Ανάκαμψης: Νέα «task force» για τα έργα και τα ορόσημα
Συστήνεται ειδική ομάδα εργασίας για την καλύτερη παρακολούθηση των έργων που απαιτούνται για την υποβολή των αιτημάτων πληρωμής.

Στη σύσταση ειδικής ομάδας εντός της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης (ΕΥΣΤΑ) για την καλύτερη παρακολούθηση του προγράμματος «Ελλάδα 2.0» και την επίτευξη των οροσήμων προχωρά το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με απόφαση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Παπαθανάση.

Η ομάδα εργασίας που θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία θα προχωρήσει στην χαρτογράφηση του συνόλου των ενταγμένων και υπό ένταξη έργων στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στην αντιστοίχισή τους με τα εγκεκριμένα στην Εκτελεστική Απόφαση του Συμβουλίου Ορόσημα και τους ενδιάμεσους στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδικότερα, όπως περιγράφεται στην απόφαση του κ. Παπαθανάση η εργασία αφορά ιδίως την εξέταση των 750 ενταγμένων έργων και του συνόλου των υποέργων τους, προκειμένου να αποτυπωθούν με ακρίβεια τα συγκεκριμένα έργα-υποέργα που συνεισφέρουν στην επίτευξη κάθε Οροσήμου και Στόχου Πληρωμής, καθώς και των ενδιάμεσων βημάτων παρακολούθησης.

Βασικός στόχος είναι η πιο στοχευμένη παρακολούθηση της επίτευξης των συγκεκριμένων έργων που απαιτούνται για την υποβολή των αιτημάτων πληρωμής, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για να έρθουν όλα τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης στη χώρα μας είναι πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα δύο αιτήσεις πληρωμών κάθε χρόνο μέχρι το 2026.

Το στοίχημα της πέμπτης δόσης

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η έγκαιρη υποβολή του αιτήματος για την πέμπτη δόση που σχεδιάζεται να υποβληθεί στις Βρυξέλλες εντός του Οκτωβρίου. Για να γίνει αυτό η χώρα μας θα πρέπει να έχει καλύψει δύο στόχους του προγράμματος «Ελλάδα 2.0». Ο πρώτος έχει να κάνει με την ψηφιοποίηση των αρχείων του Δημοσίου κατά τουλάχιστον 30% και ο δεύτερος με την ολοκλήρωση της δημόσιας ανάρτησης του 85% των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο.

Από κει και πέρα για την πέμπτη δόση θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 27 ορόσημα που περιλαμβάνουν από αναθέσεις συμβάσεων έως και συγκεκριμένες δράσεις για την περαιτέρω ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανοίγει τον Σεπτέμβριο ο νέος γύρος αξιολογήσεων της οικονομίας, με τα «φώτα» στη Moody's – Κεφάλαια 7 δισ. από την επενδυτική βαθμίδα

Πράσινα τιμολόγια: «Σήματα» για υψηλές χρεώσεις και τον Σεπτέμβριο – Ράλι και στο αέριο

Η έκπληξη και οι αντοχές της Motor Oil - Οι ταχύτητες της Morgan Stanley - Με προοπτική την Κύρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider