ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ για τον πλούτο των νοικοκυριών στο 2ο τρίμηνο - Στα 163,8 τρισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ για τον πλούτο των νοικοκυριών στο 2ο τρίμηνο - Στα 163,8 τρισ. δολάρια
Στα 163,8 τρισ. δολάρια έφτασε η αξία της περιουσίας των νοικοκυριών στις ΗΠΑ το περασμένο τρίμηνο που αποτελεί νέο επίπεδο ρεκόρ.

Στα 163,8 τρισ. δολάρια έφτασε η αξία της περιουσίας των νοικοκυριών στις ΗΠΑ το περασμένο τρίμηνο που αποτελεί νέο επίπεδο ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευση η Fed την Πέμπτη. Το πρώτο τρίμηνο ο συνολικός πλούτος των νοικοκυριών ήταν 161 τρισ. δολαρίων. Η άνοδος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση κατά 1,8 τρισ. δολάρια της αξίας των ακινήτων και κατά 700 δισ. δολαρίων της αξίας των μετοχών των νοικοκυριών.

Από τα τέλη του 2019 ο πλούτος των νοικοκυριών έχει αυξηθεί κατά 33% (ήτοι περίπου κατά 7,5% ετησίως), έχοντας ξεπεράσει πλήρως το σοκ της κρίσης της πανδημίας, παρά την πίεση του υψηλού πληθωρισμού που εκτόξευσε το κόστος ζωής. Η αμερικανική αγορά μετοχών έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, με τον S&P 500 να προσφέρει συνολική απόδοση 4,3%.

Την ίδια στιγμή, το χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,2%, τον υψηλότερο από το τρίτο τρίμηνο του 2022. Το χρέος των επιχειρήσεων ενισχύθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,8%, οριακά χαμηλότερα από το +4% sτο πρώτο τρίμηνο. O όγκος των μετρητών μειώθηκε ελαφρά με τις αποταμιεύσεις στις τράπεζες και τα funds να ανέρχονται στα 18,44 τρισ. δολάρια στα τέλη Ιουνίου, από το ποσό ρεκόρ των 18,51 τρισ. δολαρίων στα τέλη Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Άλμα πάνω από 2% εξαιτίας του τυφώνα Francine

Υπέρ της μείωσης επιτοκίων από Fed το ΔΝΤ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερά πρώτη η ΝΔ - 5ο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider