Ντάιμον: Οι γεωπολιτικές συνθήκες όλο και επιδεινώνονται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντάιμον: Οι γεωπολιτικές συνθήκες όλο και επιδεινώνονται
Τον κώδωνα του κινδύνου για την γεωπολιτική αστάθεια κρούει για άλλη μια φορά ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, αναφέροντας πως οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί, ένα χρόνο αφότου την ανακήρυξε τον μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την γεωπολιτική αστάθεια κρούει για άλλη μια φορά ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον, αναφέροντας μάλιστα πως οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί, ένα χρόνο αφότου την ανακήρυξε τον μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

«Όλη μου η προσοχή στρέφεται στην γεωπολιτική, καθώς αυτή μπορεί να καθορίσει τη κατάσταση της οικονομίας», ανέφερε συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Ινδία.

«Οι γεωπολιτικές εξελίξεις είναι όλο και πιο δυσάρεστες και δεν παρουσιάζουν καμία βελτίωση. Υπάρχει ακόμα κίνδυνος για ατυχήματα στον ανεφοδιασμό ενέργειας. Ποιος ξέρει εάν θα εμπλακούν και άλλες χώρες στις εντάσεις. Έχετε πολλούς πολέμους σε εξέλιξη στη περιοχή αυτή τη στιγμή», είπε προτού κάνει αναφορά στις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, αυτό τον μήνα οι Χούθι έχουν επιτεθεί σε τουλάχιστον δύο δεξαμενόπλοια που μετέφεραν αργό.

Η γεωπολιτική αστάθεια είναι για εμένα «ο μεγαλύτερος κίνδυνος», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γαλλία έχει «ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα της ιστορίας της»

Αυστραλία: Σταθερά τα επιτόκια σε υψηλό 12ετίας

Λαγκάρντ: Μιλάμε με τον Πρόεδρο της Fed, αλλά δεν συντονίζουμε τις κινήσεις μας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider